Uvodi se putarina na Ibarskoj

V. d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže da će ubrzo biti uvedena putarina na Ibarskoj magistrali za teške kamione -–teretnjake od 40 tona nosivosti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2021.

11:19

Uvodi se putarina na Ibarskoj
Ilustracija: Depositphotos, thekaikoroez

Drobnjak je danas rekao da se, pre svega, zbog bezbednosti saobraćaja moraju teški kamioni prebaciti na auto-put umesto što sada koriste Ibarsku magistralu da ne bi platili putarinu.

"Vrlo brzo ćemo Ibarsku magistralu 'zatvoriti' za te kamioni, pre svega zbog bezbednosti, i biće im ista cena kada idu Ibarskom kao i na auto-putu", poručio je Drobnjak gostujući na TV K1.

U Srbiji je ove godine povećan broj vozila na auto-putevima za 10 odsto u odnosu na 2019. godinu, kazao je on i dodao da je to zato što smo izgradili auto-puteve u zemlji i sada svi koji idu ka Grčkoj i Turskoj idu preko Srbije.

Raspisan tender: Stižu nam putarine i van auto-puta?

"Svi sada idu kroz Srbiju, a ne preko Mađarske, Rumunije i Bugarske, jer im je taj pravac duži za 250 do 300 kilometara", naveo je Drobnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

16 h

Podeli: