Vesti -

"Uskoro konkurs za direktore javnih preduzeća"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije uskoro raspisati konkurs za direktore javnih preduzeća.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, ognjen1234
Foto: Depositphotos, ognjen1234

Vučić je podsetio da je status "vršilaca dužnosti direktora" jedna od stalnih primedbi u izveštajima Evropske komisije i dodao da je uveren da će Vlada Srbije dobro završiti taj posao.

"To je jedna od anomalija koja se pominje u izveštaju Evropske komisije i zato sada radimo na tome. Uskoro ćemo ići na konkurs za sve direktore javnih preduzeća, to je bila moja molba članovima vlade i siguran sam da će vlada to da sprovede", rekao je Vučić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je tako odgovorio na konstataciju novinara da u 22 preduzeća rukovodioci još imaju status "vršilac dužnosti direktora", uprkos kritikama iz EU.

Na pitanje upućeno ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da li se susrela sa direktorima "Srbijagasa" i "Transportgasa", Vučić je odgovorio da ih je danas oboje pozvao na sastanak i da je zamolio direktore javnih preduzeća da imaju korektan odnos prema ministru.

"Ne mora da bude ljubavi i najbližih odnosa, već da funkcionišu na profesionalan način, jer ako tako ne bude, onda ćemo pribegavati drugim merama", rekao je Vučić.

Uz to, on je na pomenutoj konferenceniji nabrojao i koje će sve firme doći u Srbiju, ali i šta očekuje od onih koje već rade ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.