Ukinut prostorni plan za izgradnju rudnika litijuma

Skupština grada Loznice je, na sednici po hitnom postupku, stavila van snage odluku o donošenju prostornog plana tog grada.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.12.2021.

10:30

Ukinut prostorni plan za izgradnju rudnika litijuma
Ilustracija: Depositphotos/yeti88

Tim planom je bila predviđena izgradnja rudnika litijuma u tom kraju.

Za odluku stavljanja van snage prostornog plana glasalo je 46, od ukupno 59 odbornika Skupštine grada.

Današnjem zasedanju prisustovalo je 55 odbornika, a za predlog o stavljanju prostornog plana glasali su samo predstavnici vlasti, njih 46, dok su opozicioni odbornici koju čine Grupa građana "Smelo" i SRS neposredno pred glasanje napustili sednicu.

Razlog za napuštanje sednice bila je odluka da se glasa bez rasprave.

Ranije usvojeni prostorni plan predviđao je projekat Jadar kompanije Rio Tinto za otvaranje rudnika litijuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak da će Loznica ukinuti prostorni plan kojim je predviđena izgradnja rudnika litijuma.

"Mislim da će sutra ili prekosutra skupština grada Loznice doneti odluku o ukidanju prostornog plana koji je već donet, tako da ćemo drugačije da razgovaramo sa Rio Tintom i sa svima drugima u budućnosti", rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: