Stigla merna kola u Beograd, počinje testiranje FOTO

Specijalna merna kola Nemačkih železnica (Dojče ban) stigla su u Beograd, odakle će danas početi dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.01.2022.

10:45

Stigla merna kola u Beograd, počinje testiranje FOTO
Foto: TANJUG/ANDJELKO UTJESANOVIC/bs

Sa mernim kolima su, u železničku stanicu Beograd centar u Prokopu, stigle iz Nemačke i dve lokomotive osposobljene za brzine od 230 kilometara na sat.

Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije rekao je Tanjugu da je dinamičkim testiranjem obuhvaćeno ispitivanje geometrije novoizgrađenih koloseka za velike brzine, parametra kontaktne mreže, ugrađene opreme za velike brzine, kompatibilnosti opreme i sistema, kao i ostalih izvedenih građevinskih radova.
Foto: TANJUG/ANDJELKO UTJESANOVIC/bs
Dinamičko testiranje na pruzi za brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada trajaće do 4. februara, a obavljaće se u periodu od 6.30 do 17.30 sati bez saobraćanja vozova.

Dinamična ispitivanja novoizgrađene brze pruge obavljaće Infrastruktura železnice Srbije, u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica "Sistemtehnik", koja je angažovana za realizaciju ovog posla.
Foto: TANJUG/ANDJELKO UTJESANOVIC/bs
Testiranje će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: