Savez računovođa i revizora Srbije: Novi sistem - transparentnije i efikasnije poslovanje

Savez računovođa i revizora Srbije (Savez RR) saopštio je danas da su generalno zadovoljni sprovođenjem nove fiskalizacije, kao i uvođenjem e-faktura.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2022.

12:43

Savez računovođa i revizora Srbije: Novi sistem - transparentnije i efikasnije poslovanje
Foto: Sunshine Studio/Shutterstock

Kako su istakli, time se u principu poboljšava sistem poslovanja u Srbiji.

Kako je ocenjeno, taj sistem postaje neuporedivo transparentniji, brži i efikasniji iako se u praksi javljaju problemi koji se rešavaju u hodu.

Iz Saveza su poručili da je sistem prijatelj onima koji poštuju zakone Srbije i koji su svesni da će ukoliko svi posluju po propisima, država u kriznim vremenima imati dovoljno sredstava da im pomogne, kako bi što pre prevazišli nevolje, što je do sada više puta i dokazano.

Sistem je obuhvatio tehnološke novine, olakšao poslovanje i fleksibilan je jer kao fiskalni uređaji, obveznici mogu koristiti tablete, računare, mobilne telefone.

Kada je reč o upotrebi e-faktura, Savez RR ocenio je da je primena u maju pokazala da sistem funkcioniše generalno dobro uz određene probleme koji se takođe rešavaju u hodu.

Naglašavaju da je taj sistem napredan i potreban, jer će se brže vraćati PDV, što će dovesti do znatnog poboljšanja poslovnog ambijenta u Srbiji.

Savez RR Srbije naglašava da ovakva vrsta promena zahteva stručnost ali i sticanje novih znanja i kontinuirano usavršavanje računovođa shodno međunarodnim standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: