Saudijska Arabija odobrila uvoz mesa i mleka iz Srbije

Uprava za hranu i lekove Saudijske Arabije odobrila je uvoz goveđeg mesa, mleka i mlečnih proizvoda iz Srbije, potvrđeno je danas u Ministarstvu poljoprivrede.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.08.2022.

10:42

Saudijska Arabija odobrila uvoz mesa i mleka iz Srbije
Ilustracija: Depositphotos/swisshippo

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je na nedavnom sastanku sa predstavnicima ove uprave obavešten da je naša zemlja stavljena na listu odobrenih izvoznika hrane u Saudijsku Arabiju, a najnovijom odlukom tamošnje Uprave za hranu i lekove izvoz naše hrane je i formalno odobren.

Tako će, posle više od 40 godina, mleko i mlečni proizvodi moći da se izvoze u tu zemlju, a voće i povrće se već nesmetano mogu izvoziti.

Mogućnost plasmana srpske hrane na ovo visokoplatežno tržište ocenjuje se kao odlična prilika za naše proizvođače hrane, posebno u situaciji kada cene hrane dostižu rekordne nivoe.

Vrednost razmene dve zemlje stalno raste, lane je iznosila devet miliona dolara, a za prvih šest meseci šest miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: