Vesti -

Nakon hitnog povlačenja iz prometa hrane za bebe, oglasio se i uvoznik

"Bebelac 3 PreciNutri" dodatak ishrani za malu decu na bazi mleka, potpuno je sanitetski ispravan, saopštila je kompanija "Kibid d.o.o".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: shutterstock, Sahel Fahmi
Foto: shutterstock, Sahel Fahmi

Generalni distributer ovog proizvoda "Kibid d.o.o" je istakao da u skladu s rešenjem inspekcije, započet proces povlačenja tog proizvoda zbog neusklađene deklaracije.

"Povodom pismenog rešenja Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja o povlačenju dijetetskog proizvoda Bebelac 3 PreciNutri - dodatka ishrani za malu decu na bazi mleka sa dodatnim vitaminima, oligosaharidima majčinog mleka i omega 3 masnim kiselinama, od 12 meseci starosti, neto 400 grama", kompanija Kibid saopštila je da je odmah preuzela "sve mere iz rešenja" i započela "proces povlačenja naznačenog proizvoda".

"Istovremeno obaveštava sve korisnike da je Bebelac 3 potpuno sanitetski ispravan i da njegov kvalitet nije doveden u pitanje", navodi se u saopštenju Kibida.

Kako objašnjavaju u toj kompaniji, proizvod se povlači zbog neusklađenosti između deklaracije i propisanog teksta Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija.

"Na osnovu uočene neusaglašenosti u tekstu deklaracije na terenu na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri nedavno je izvršen nadzor sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja i tom prilikom, uočeno je da tekst deklaracije na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri ne odgovara u potpunosti odobrenom tekstu deklaracije od strane Farmaceutskog fakulteta", piše u saopštenju.

Pročitajte još: Hrana za bebe hitno povučena iz prodaje

Kako je navedeno, pomenuti proizvod pušten je u promet sa starom deklaracijom, a ne sa izmenjenim tekstom na osnovu obnovljene registracije 26. jula 2022. godine.

Kompanija Kibid će "u najkraćem roku izvršiti usklađivanje sa najnovijim propisima a na osnovu nalaza Inspekcije, kako ne bi došlo do zabune među potrošačima i kako bi se proizvod što pre vratio u prodaju".

"Kao i uvek do sada, kompanija Kibid sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi obezbedila kvalitetnu i bezbednu ishranu i dodatke u ishrani za najmlađe", navelo je to preduzeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.