Hrana za bebe hitno povučena iz prodaje

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izrekla je meru zabrane prometa proizvoda "Bebelac 3, neto 400g" uvozniku, firmi "Kibid d.o.o".

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.01.2023.

13:22

Hrana za bebe hitno povučena iz prodaje
Foto: shutterstock, Djordje Novakov

Naloženo je da se bez odlaganja pokrene postupak povlačenja iz prometa ovog proizvoda i da se o povučenoj količini obavesti nadležni inspektor.

Uvidom u deklaraciju proizvoda "Bebelac 3, neto 400g", sanitarni inspektor je konstatovao da navedeni proizvod nije propisno deklarisan tj. deklarisan u skladu sa Pravilnikom o dodacima ishrane (dijetetski suplementi), tekst deklaracije proizvoda ne poklapa se sa odobrenim tekstom deklaracije i da se u deklaraciji proizvoda nalaze izjave koje dovode u zabludu potrošača, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Distributer "Kibid d.o.o" dostavio je nadležnom inspektoru obaveštenje o postupanju po naloženim merama. Za učinjeni prekršaj sledi zahtev sudiji za prekršaje, navodi se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: