Biz - B92.net

Najavljene oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd–Bar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd–Bar.

Izvor: B92.net
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Matthew Nichol
Ilustracija: Shutterstock/Matthew Nichol

Prema njegovim rečima, nema opravdanja za greške i ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora i da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd–Bar.

"Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju. Uveli smo po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd–Bar, a putnicima će na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši plazma. Idemo i ka potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbiji i da naše mogu u slučaju potrebe da idu u Crnu Goru", naveo je ministar Momirović.

Prema njegovim rečima, svim putnicima koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biće vraćeno 50% cene karte, a nemile situacije se više neće ponavljati.

"Ne ide ruku pod ruku vozom do Novog Sada za pola sata i vozom do Bara sa deset sati zakašnjenja. Zna se šta je Srbija i šta Srbija postaje. Nisu svuda pruge rekonstruisane. Na ovoj deonici nisu više od 50 godina, ali ovakve stvari ne smeju više da se dešavaju", istakao je ministar Momirović.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija pruge Beograd– Bar je u fazi ubrzanog planiranja. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo – Vrbnica – državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.