Mladima bespovratno 15.000 evra: Ministarstvo poljoprivrede ponudilo DFC-u tri projekta

Ministarstvo poljoprivrede je američkom DFC-u, koji je nedavno otvorio regionalnu kancelariju u Beogradu, ponudilo tri projekta iz oblasti poljoprivrede.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 26.09.2020.

15:34

Mladima bespovratno 15.000 evra: Ministarstvo poljoprivrede ponudilo DFC-u tri projekta
Foto: Depositphotos, AndreyPopov

Međunarodnoj razvojnoj finansijskoj korporaciji ponuđeni su projekti za podršku mladim poljoprivrednicima, ženama u poljoprivredi i za razvoj prehrambene industrije, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Kada je reč o startapovima i mladim poljoprivrednicima, projekt će obuhvatiti sektore voćarstva, povrtarstva i stočarstva.

Program bi trebalo, kako je najavio ministar Branislav Nedimović, mladima da obezbedi bespovratne pozajmice od oko 15.000 evra.

Očekuju se i ulaganja DFC-a u razvoj srpskog agroturizma, s obzirom da turizam podrazumeva i kapacitete za ponudu hrane za goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: