Još jedan kružni tok; "Da svaki čovek dobije asfalt do svoje kuće" FOTO

Urađeno je idejno rešenje za izgradnju kružnog toka kod jezera Očage u Lazarevcu, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2021.

13:10

Još jedan kružni tok;
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ

"Sada smo u procesu rešavanja pravnih sporova sa Gaspromom, pa verujem da ćemo u najskorijem periodu krenuti u realizaciju ovog projekta", dodao je on.

Ministar je prisustvujući otvaranju radova na izgradnji kanalizacione mreže u Velikim Crljenima, u sklopu projekta "Čista Srbija", na novinarsko pitanje dokle se stiglo sa ovim projektom rekao da je reč o velikoj investiciji i da su u Ministarstvu koje vodi svesni koliki je problem i opasnost kružni tok na Ibarskoj magistrali.

"Opasan je pre svega za pešake, a naročito leti. Znamo da je to najvažnije saobraćajno pitanje na teritoriji opštine Lazarevac i radimo na njegovom rešavanju", istakao je Momirović.

Na pitanje o rekonstrukciji puteva u Lazarevcu, koji su u nadležnosti države a u lošem su stanju, naveo je da je premijerka Ana Brnabić nedavno obećala da će biti rekonstruisano oko 2,2 kilometra puta od Velikih Crljena do Junkovca.
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ
"Puno radimo na izgradnji puteva. Sada projektujemo i radimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a opredeljenje Vlade Srbije je da svaki čovek dobije asfalt do svoje kuće", rekao je ministar.

Istakao je da je potrebno još malo vremena da se planovi ostvare i da veruje da će u narednom periodu i putevi u Lazarevcu koji su propali biti rekonstruisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

13 h

Podeli: