Imate dugovanja "Infostanu" od pre nekoliko godina? Evo šta da uradite VIDEO

Reprogram duga za zaostale račune u JKP "Infostan tehnologije" traje do 6. avgusta. O kojim računima je reč i da li to uključuje račune tokom vanrednog stanja?

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.07.2020.

08:52

Imate dugovanja
Foto: Printscreen, TV Prva

O ovome je za TV Prva govorila Milica Paunović iz JKP "Infostan tehnologije".

To nisu za sada računi koji su se izdavali, odnosno stopirali tokom vanrednog stanja, pošto je rok za plaćanje tih računa već istekao. Ovo su oni računi koji su zaostali od pre, recimo, deset godina.

"Reprogram traje do 6. avgusta jer je vanredno stanje okončano 6. maja. Podsetila bih da smo mi u više navrata produžavali akciju reprograma duga zbog interesovanja korisnika. Poslednji put akcija je produžena po okončanju vanrednog stanja, 6. maja, tako da se 6. avgusta završava akcija reprograma duga. Do tada svi korisnici mogu da zaključe ugovor o priznanju duga i otplati na rate", objašnjava Milica Paunović.

Ona napominje i da produžetka reprograma više neće biti.

"Upravo zbog toga pozivamo sve zainteresovane korisnike da u naredne dve nedelje dođu u bilo koju ekspozituru. Dobiće predlog ugovora o priznanju duga i otplati na rate. Oni su u obavezi taj ugovor da overe kod javnog beležnika i onda dobijaju kompletan plan otplate, što je njima veoma važno", objašnjava Paunović.

Takođe, korisnici "Infostanu" mogu da se obrate preko besplatnog pozivnog centra na 0800 011 018 ili putem mejl adrese i dobiju sve kompletne informacije.

"To su računi koje korisnici nisu plaćali dugi niz godina, imaju nekoliko tužbi kako kod nadležnih sudova, tako isto i kod javnih izvršitelja. Ovo je najpovoljnija akcija reprograma duga. Podsetila bih naše korisnike da svi koji zaključe ugovor imaju pravu da im se otpiše celokpuna kamata prilikom zaključenja ugovora", kaže Paunović.

Isto tako, korisnici sami mogu da odaberu željeni model otplate i broj rata.

"Najisplativije je, naravno, plaćanje dugova u celosti jer se tom prilikom otpisuje čak 15 odsto preostalog glavnog duga. Oni mogu izabrati tri rate, šest rata, 12 rata, u zavisnosti od toga otpisuje se i deo glavnog duga", navodi Paunović.

Ona naglašava da je važno da korisnici i na samoj novoj aplikaciji eSanduče imaju tab "reprogram". Tu, na primer, ako zaključe ugovor, mogu videti sva svoja reprogramirana dugovanja i, naravno, vršiti plaćanje tih dugovanja, ali i svih ostalih, tekućih i tuženih jednim klikom.

"Povećali smo broj platnih kartica, tako da sada korisnici imaju Visu, Dinu, Master i Maestro kard", kaže Milica Paunović.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: