"Imaćemo struju zahvaljujući Albaniji"

Portparol kosovske Vlade Perparim Krieziu rekao je da će u danima novogodišnjeg slavlja snabdevanje električnom energijom biti redovno.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2021.

10:35

Ilustracija: Depositphotos, dk_photos

Do toga će, dodao je, doći zahvaljujući pomoći koju će Albanija dati tzv. Kosovu, prenosi Kljan Kosova.

"Nesumnjivo smo zahvalni Republici Albaniji na pruženoj pomoći, koja je deo tekuće saradnje dve vlade u oblasti energetike. A ova saradnja će omogućiti ili obezbediti da tokom smene godina bude redovno snabdevanje električnom energijom. Da se praznična atmosfera održi kako treba", rekao je Krieziu, piše Kosovo onlajn.

Premijer Albanije Edi Rama pre nekoliko dana je rekao da pomno prati situaciju sa energetskom krizom na tzv. Kosovu.

Albanska ministarka energetike i infrastrukture Beljinda Baluku izjavila je u sredu da će dvodnevno snabdevanje KiM električnom energijom početi u petak u 7 sati ujutru i da će se zaustaviti 1. januara u ponoć.

Podsetimo, Skupština tzv. Kosova proglasila je juče vanredno stanje, čime je ova ustanova podržala odluku Vlade o vanrednim merama za ograničavanje snabdevanja energijom. Odluka, koja znači da smanjenje isporuke energije postaje legalno, usvojena je sa 57 glasova poslanika, dok je njih 17 bilo uzdržano. Niko od prisutnih u sali nije bio protiv predloga.

Hitne mere usled energetske krize važiće najduže 60 dana, a uključuju uvođenje ograničenja u snabdevanju potrošača energijom i nametanje posebnih obaveza energetskim preduzećima. Skupština može da produži vanredne mere za još 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: