Region

Sreda, 29.12.2021.

14:07

Albanci: Obezbedićemo KiM

Albanija će obezbediti struju za Kosovo za 31. decembar i 1. januar u nastojanju da pomogne da se reši energetska kriza.

Izvor: Tanjug

Albanci: Obezbedićemo KiM
Ilustracija: narai chal/Shutterstock

Albanska vlada će obezbediti 7.680 megavata električne energije za ta dva dana, prenela je Gazeta ekspres.

Albanska ministarka za infrastrukturu i energetiku Beljinda Baluku navela je da će ta struja biti ustupljena tzv. Kosovu bez ikakve finansijske naknade.

Ona je dodala i da će KiM tokom leta Albaniji vratiti ustupljene količine struje.

Albanski premijer Edi Rama juče je zatražio od Ministarstva energetike da angažuje kapacitete i pomogne Kosovu da reši energetsku krizu bar tokom dva dana novogodišnjih praznika.

KiM preti da ugrozi Evropu

U međuvremenu, Skupština tzv. Kosova proglasila je vanredno stanje, čime je ova ustanova podržala odluku Vlade o vanrednim merama za ograničavanje snabdevanja energijom. Odluka, koja znači da smanjenje isporuke energije postaje legalno, usvojena je sa 57 glasova poslanika, dok je njih 17 bilo uzdržano. Niko od prisutnih u sali nije bio protiv predloga.

Hitne mere usled energetske krize važiće najduže 60 dana, a uključuju uvođenje ograničenja u snabdevanju potrošača energijom i nametanje posebnih obaveza energetskim preduzećima. Skupština može da produži vanredne mere za još 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

13 h

Podeli: