Grejanje na gas najjeftinije i najkomfornije, priključivanje povoljno VIDEO

Kako nam je najjeftinije da se grejemo ove zime?

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.11.2021.

12:28

Grejanje na gas najjeftinije i najkomfornije, priključivanje povoljno VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Jesu li skuplji drvo, ugalj ili pelet i ima li ih dovoljno na našim stovarištima?

Koliko će vas koštati grejanje na struju? Koliko bi vas koštalo da se prebacite na grejanje gasom i hoće li njegova cena ostati niska i nakon sastanka predsednika Vučića i Putina 25. novembra?

Evo šta o tome kažu urednici ekonomskih rubrika "Politike" i "Večernjih novosti" Jasna Petrović Stojanović i Dušan Stojaković.

Prema rečima stručnjaka iz Agencije za energetiku, najjeftinije je grejati se prirodnim gasom, jer za stan od 60 kvadrata uz temperaturu od 20 stepeni tokom 16 sati dnevno to će ove sezone izaći na 42.000 dinara. Ali šta će oni koji nemaju gas?

"Prema ovoj novoj ponudi, koju je nedavno dao Srbijagas, priključak je 780 evra, plaća se uz račun za gas, a otplata je na pet godina. To je povoljno i zbog toga bi gas trebalo da bude sve zastupljeniji među domaćinstvima", kaže za TV Prva Jasna Petrović Stojanović, dodajući da je, osim što je najekonomičnije, grejanje na gas ujedno najkomfornije.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: