Vesti -

Brnabić: Penzionerske kartice stupaju na snagu, popusti u više od 620 objekata

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da penzionerske kartice, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana, sutra stupaju na snagu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Peđa Vučković
Foto: Peđa Vučković

Ona je naglasila da će penzionerske kartice penzionerima omogućiti da koriste pogodnosti u više od 620 obejkata, ustanova, trgovinskih lanaca.

"Od sutra možete da posetitie više od 620 objekata, usanova, trgovinskih lanaca gde ćete moći da ostvarite značajne popuste i uz sve prikupite dodatne bodove za nove, dodatne pogodnosti", rekla je Branbić u Obrenovcu gde je prisustvovala Digitalnoj ekspediciji koja, između ostalog, ima za cilj da najmađim i najstarijim sugrađanima približi sve mogućnosti koje donosi interent.

Foto: Peđa Vučković
Foto: Peđa Vučković

Brnabić je apelovala i na ostale penzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice da to učine.

Naglasija je da je zahvaljujući Digitalnom karavanu, koji bi, kako je planirano, trebalo da obiđe svaki grad i svaku opštinu u Srbiji, cilj da mlađi i najstariji usvoje nove, dodatne veštine.

Foto: Peđa Vučković
Foto: Peđa Vučković

"Na taj način ostavljamo trag na čitav razvoj zemlje i ne samo to, zahvaljući činjenici da mladi u svemu ovome podučavaju najstarije sugrađane premošćavamo generacijski jaz i pravimo nove komunikacije, što je u novom digitalnom dobu poseban problem i slabost koju mi u Srbiji uspevamo da ispravimo", rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.