Brnabić: Akcenat na pronalaženju novih tržišta za izvoz

Premijerka Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2023.

17:33

Brnabić: Akcenat na pronalaženju novih tržišta za izvoz
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIÆ

Brnabićeva je tom prilikom ocenila da je neophodno sagledati trenutno stanje srpske privrede i reagovati pravovremeno kako bi Srbija u tekućoj godini ostvarila što bolji privredni rast.

Na sednici je zaključeno da će u narednom periodu poseban akcenat biti na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda, saopšteno je iz vlade.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, istaknuto je da su preduzete sve mere kako bi poljoprivrednim proizvođačima subvencije bile isplaćene na vreme.

Kako se navodi, Ministarstvo poljoprivrede je revidiralo kriterijume za učešće u IPARD programu kako bi veći broj registrovanih gazdinstava mogao da aplicira za ova evropska sredstva.

Na sednici su analizirani rezultati ostvareni u svim oblastima važnim za stabilnost domaće ekonomije i održivi privredni rast, a posebno su razmatrane oblasti koje treba da doprinesu privrednom rastu Srbije u 2023. godini i to u oblasti građevine i infrastrukture. U tom smislu, naglašena je važnost daljeg ulaganja u kapitalne projekte u oblasti putne i železničke infrastrukture, kako bi se očuvao održiv privredni rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: