Avion Er Srbije do Hrvatske i CG, pre Njujorka

Avion "erbas A330", kojim će "Er Srbija" od 23. juna saobraćati na liniji između Beograda i Njujorka, imaće prethodno probni let.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 08.06.2016.

15:09

Avion Er Srbije do Hrvatske i CG, pre Njujorka
Foto: Tanjug, arhiva

Ova letelica je potpuno spremna stigla iz Abu Dabija, gde je i njena unutrašnjost kompletno rekonstruisana za prvi prekookeanski let. Pre nego što poleti za Ameriku, "erbas" će imati nekoliko probnih letova. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u opticaju je nekoliko destinacija, među kojima su Zagreb, Podgorica i Sarajevo.

Ukupno 28 pilota i oko 90 članova kabinskog osoblja, koje je prekvalifikovano za novi tip aviona, imaće priliku da se upozna i privikne na novi prostor.

Od sledeće nedelje A330 će leteti na redovnim linijama "Er Srbije" po zemljama regiona i najverovatnije još nekim kraćim destinacijama u Evropi. Nova letelica u floti nacionalne avio-kompanije prvi put je sletela u Beograd 11. maja, gde je svečano dočekana tradicionalnim pozdravom, vodenim topovima.

U pitanju je prvi širokotrupni avion za redovni interkontinentalni saobraćaj između Balkana i Sjedinjenih Američkih Država, posle 24 godine. Avion ima 254 mesta, od kojih 236 u ekonomskoj i 18 u biznis-klasi. Letovi između Beograda i Njujorka će se obavljati pet puta nedeljno.

U "Er Srbiji" ističu da će u "erbasu" tokom leta biti dostupan sistem za zabavu na svakom sedištu sa širokim izborom filmova i muzike na srpskom i engleskom jeziku, kao i sedišta u biznis-klasi čiji se nasloni mogu potpuno oboriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: