Deonica Preljina–Pakovraće biće završena do kraja godine VIDEO

Rehabilitacija puteva, iako donosi brojne dobitke, pre svega ekonomske, utiče na trenutni život, od usporavanja saobraćaja pa i do oštećenja zaobilaznih puteva.

Srbija

Izvor: Tanjug, B92, TV Prva

Ponedeljak, 09.08.2021.

10:02

Deonica Preljina–Pakovraće biće završena do kraja godine VIDEO
Foto: TV Prva Printscreen

Leto je idealno vreme za radove. Kada će biti završene započete rekonstrukcije? Koliko je novca do sada izdvojeno za radove i šta su prioriteti? Na ova pitanja odgovore je dao direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Radnici za vreme visokih temperatura ne treba da se sklone sa gradilišta, oni su navikli na te temperature, kaže za Prvu direktor Puteva Srbije.

Sanacija lokalnih puteva koji su oštećeni prilikom rada na auto-putu Preljina–Požega se, prema rečima Drobnjaka, konstantno sanira kako bi saobraćaj nesmetano mogao da funkcioniše.

"Svima u tom kraju obećavam, i bilo gde drugde gde se radi auto-put ili brza saobraćajnica, da kada saobraćajnice budu završene, i lokalni putevi će biti kvalitetniji i mnogo bolji nego što su bili. Kada bude završena deonica Preljina–Pakovraće, a to je do kraja godine, ti putevi će biti sanirani u martu, aprilu", ističe Drobnjak.

Odgovarajući na pitanje da li će biti poštovan rok po kome asfaltiranje deonice od Preljine do Pakovraće treba da počne 15. avgusta, rekao je da je ovaj rok malo pomeren i da će asfaltiranje početi nedelju-dve kasnije, odnosno krajem avgusta.

Drobnjak je najavio da se, radi povećanja bezbednosti saobraćaja, radi na projektu uvođenja naplate putarine za kamione teže od 12,5 tona na magistralnim putevima, kako bi se oni usmerili na auto-puteve.

"U sklopu tog projekta bismo putem video-nadzora pratili teške kamione, naplaćivali im putarinu i usmeravali ih sa magistralnih puteva, kao što je recimo Ibarska magistrala", rekao je Drobnjak.

U video-prilogu opširnije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: