Ljajić: Bliži smo rešenju problema licenci za agencije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je ministarstvo dobilo zvanični predlog Udruženja banaka Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2020.

15:10

Ljajić: Bliži smo rešenju problema licenci za agencije
Foto: Tanjug, Rade Prelic

Ovaj predlog uključuje proceduru izdavanja bankarskih garancija i njihovog aktiviranja, u cilju nalaženja rešenja za obnovu licenci turističkim agencijama.

"Ostaje još da rešimo ko bi bio tzv. titular garancije, odnosno ko bi ih aktivirao u slučaju nesolventnosti agencija. O tome razgovaramo sa Privrednom komorom Srbije i udruženjima turističkih agencija, kao mogućim korisnicima garancija", rekao je Ljajić agenciji Tanjug.

On je najavio i da će predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u petak održati sastanak sa pojedinim osiguravajućim kućama, koje su izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama.

"Verujem da možemo napraviti pomak i približiti se rešenju koje bi bilo u interesu osiguravača, turističkih agencija, a naročito putnika. Svakako da sam danas veći optimista nego pre nekoliko dana, u pogledu izlaska iz ove pat pozicije", zaključio je Ljajić.

Direktor JUTE Aleksandar Seničić je potvrdio da aranžmani uplaćeni do 1. oktobra moraju da se realizuju uz osiguranja bez obzira da li su u pitanju nove uplate ili zamenska putovanja, a ukoliko se ne realizuju agencije su dužne da vrate novac ili izdaju nove zamenske potvrde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

23 h

Podeli: