Još 6,6 miliona Amerikanaca traži naknadu za nezaposlene

Još 6,6 miliona Amerikanaca prijavilo se prošle nedelje za pomoć za nezaposlene dok koronavirus nastavlja da razara američku ekonomiju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

15:17

Još 6,6 miliona Amerikanaca traži naknadu za nezaposlene
Foto: Depositphotos, oneinchpunch

Saopštenje ministarstva za rad je stiglo u trenutku kada je američka centralna banka, Federalne rezerve, objavila da bi mogla da pomogne ekonomiji sa 2,3 triliona dolara kroz nove i proširene programe.

Pandemija je neverovatnom brzinom zatvorila i dugogodišnja i nova preduzeća, ostavljajući starije radnike i novozaposlene u skoro svim vidovima industrije bez plata, piše Njujork tajms.

List podseća da je za samo tri nedelje više od 16 miliona Amerikanaca izgubilo posao, više nego što je recesija izazvala za dve godine.

"Izgleda kao da je ekonomija kao celina iznenada upala u crnu rupu", ocenila je Keti Bostjančič iz Oksford ekonomiksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: