Za ulazak u autobus radni nalog firme i plaćen bus plus VIDEO

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević kaže da svi koji budu ulazili u autobuse gradskog prevoza moraju da imaju radni nalog firme i plaćen bus plus.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2020.

09:46

Za ulazak u autobus radni nalog firme i plaćen bus plus VIDEO
Foto: Beoinfo

Nikodijević je precizirao da to ne važi za lekare i medicinske sestre koji će u prevoz ulaziti sa lekarskom, odnosno licencom koju imaju medicinske sestre.

On je dodao da su ukinute standardne linije GSP-a i da od jutros funkcionišu 32 linije koridorskog tipa na teritoriji 10 beogradskih opština, dok preostalih sedam prigradskih opština pokriva Lasta.

"Primetili smo jutros da prevoz dobro funkcioniše. Direktori GSP-a i Laste procenjuju da li neke linije treba pojačati, da li negde ima veće frekvencije ljudi ili da li neke treba smanjiti. Veliki broj građana sada koristi sopstveni prevoz umesto javnog", rekao je Nikodijević za TV Prva.

On je najavio da će svako veče, kada se budu korigovala vremena polazaka, to biti objavljeno na sajtu GSP-a.

"Nama je važno i da zaštitimo vozače od velikog broja putnika", rekao je Nikodijević i dodao se autobusi dezinfikuju svako veče.

Kondukteri kotrolišu ko sme u autobus

"Autobusi idu između 5:30 i 08 sati, kao i 17:30 i 20 časova", kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

"Svaki autobus ima konduktera koji kontroliše ko sme da uđe u autobus“, dodaje Vesić.

Prema njegovim rečima, dok budu hladni dani daljinsko grejanje će u Beogradu trajati 24 sata dnevno.

Ukoliko padne sneg, prvo će se čistiti koridorske linije gradskog prevoza, dodao je Vesić.

Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda formirao je posebnu imejl-adresu na koju će ustanove i subjekti dostavljati svoje zahteve sa potrebama zaposlenih za organizovanjem posebnih linija gradskog i prigradskog prevoza.

U pitanju je mejl javniprevoz.covid@beograd.gov.rs, objavljeno je na sajtu Grada Beograda.

Kako se navodi, ustanove i subjekti koji imaju zahteve za organizovanjem posebnih linija gradskog i prigradskog prevoza dužni su da Sekretarijatu za javni prevoz na taj mejl dostave podatke o ukupnom broju lica za koje je neophodno obezbediti prevoz, podatke o vremenskom intervalu u kom će se obavljati radni proces.

Kako se dodaje, ustanove i subjekti su za prijavljene zaposlene dužni da uplate pretplatne karte za prevoz za tekući mesec (bus plus), kao i da obezbede radne naloge posebno za svaki dan, odnosno na dnevnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: