Nišlije će konačno dočekati: Izmeštanje pruge iz centra grada do kraja 2023.

Pruga iz centra Niša biće izmeštena do kraja 2023. godine, kada će biti završena modernizacija i elektrifikacija pruge Niš – Dimitrovgrad.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

11:40

Nišlije će konačno dočekati: Izmeštanje pruge iz centra grada do kraja 2023.
FOTO: Depositphotos, ToskanaInc

Takođe će biti gotova i železnička obilaznica oko Niša, čime će biti stvoreni uslovi da se pruga nakon više decenija čekanja izmesti iz centra ovog grada, saopšteno je iz Železnica Srbije.

Rok za realizaciju kredita Evropske investicione banke iz koga se delom finansira ovaj projekat je do kraja 2023. godine, a aktivnosti se odvijaju kako je planirano i nema sumnje da će zahvaljujući aktivnostima Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Nišlije konačno dočekati izmeštanje pruge iz grada, kaže se između ostalog u Saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: