Lučić o planovima Telekoma: Tri puta može biti veći profit VIDEO

Direktor i koordinator Telekom grupe za internet i multimediju Vladimir Lučić izjavio je da je cilj kompanije da poveća broj korisnika na million i po.

Izvor: B92 Beograd
Podeli
Foto: Prva, screenshot
Foto: Prva, screenshot

Lučić je za Prvu TV kazao da Telekom sada ima oko 900.000 korisnika, od čega je 680.000 u Srbiji, 150.000 u Republici Srpskoj i 80.000 korisnika u Crnoj Gori.

Cilj je, kako navodi, da u Srbiji bude više od million korisnika, a u celoj grupi 1,5 miliona.

"Cilj je da u svim segmentima telekomunikacionih usluga budemo broj jedan. Kao što je u Francuskoj francuski telekom u Nemčakoj Dojče telekom kao državne firme. Naš cilj je da postavimo Telekom tamo gde mu je mesto, na broj jedan, tri do četiri puta veći profit da može biti", naveo je on.

Lučić je kazao da je očigledno da je većinski akcionar odlučio da u nekom dužem periodu ne proda većinski Telekom i pred menadžment stavio zadatak daljeg razvoja.

"Da ne bi pao profit, moramo ulagati u oblasti servisa i razvoja u koje ranije nismo ulagali. Kablavski operateri nude uslove koji nudimo i mi, problem je bio da Telekom Srbija nije dobro igrao prema kablovskim operaterima i prepustio im je značajan udeo tržišta u televiziji. Ta grupacija od 80-ak kablovski operatera je bila jedna vrsta kartela koja se međusobno nisu napadali, napadali su samo Telekom Srbiju. U poslednjih desetak godina postali su sve agresivniji u ponudi interneta i klasične fiksne telefonije", objasnio je Lučić.

On je naveo da je namera Telekoma Srbije da ukrupni tržište, da ima što veći broj internet priključaka. "Ne verujemo da će za desetak godina biti klasična ponuda kablovskih TV kanala, više će biti ponuda preko interneta, sami ćete birati program. Cilj je da imamo što više internet priključaka", naveo je Lučić.

strana 1 od 269 idi na stranu