"Sklonjene šine, kao omča oko vrata decenijama" VIDEO

Glavni gradski arhitekta Milutin Folić izjavio je da je rekonstrukcija Karađorđeve ulice u Beogradu počela uklanjanjem šina.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

08:39

Foto: Grad Beograd

"Pre nekoliko dana uklonjene su šine između ulice i priobalja, koje su kao omča oko vrata decenijama razdvajale grad od reke. Već danas je taj prostor čist", naveo je Folić za Prvu TV.

Kako je naveo, sledi zamena dotrajalih instalacija pa onda novo popločavanje i novo funkcionalno rešenje jer će trotoari biti prošireni, zasađeni drvoredi.

Rok za završetak je nešto više od godinu, kada će taj deo grada biti spojen sa rekom.

Što se tiče rekonstrukcije Trga republike, Folić očekuje da će ove nedelje biti završen deo koji rade arheolozi i zatim će biti odlučeno da li će se ostaci kapije biti ostavljeni otvoreni ili će biti popločani drugačije kako bi se naznačilo šta se tu nalazi.

Kada je reč o o rekonstrukciji Ulice Kneza Miloša, ona će početi sledeće godine.

"Dosta je kompleksna rekonstrukcija jer se radi u dva nivoa. Prvo se izmeštaju instalacije sa sredine ulice u trotoare da bi se ispod ulice postavila garaža gotovo celom dužinom, više od 400 parking-mesta će biti ispod zemlje, a onda se radi sama ulica", naveo je Folić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: