Najvažniji posao - zamena visećeg mosta preko Morave

Putevi Srbije rekonstruišu nekoliko veoma bitnih saobraćajnica u opštini Trstenik, a lokalna samouprava je iz budžeta za tu namenu izdvojila 100 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.07.2018.

09:09

Najvažniji posao - zamena visećeg mosta preko Morave
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nekoliko kilometara veoma bitnih putnih pravaca biće završeno u ovoj godini. U poslednjih 30 godina nije ovoliko uradjeno u opštini Trstenik, kao ove godine", rekao jepredsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćiri, dodajući da putna i komunalna infrastruktura u Trsteniku ove godine doživljavaju preporod.

Prema njegovim rečima, i komunalna infrastruktura je poprilično obnovljena.

Trenutno, jedan od najvažnijih poslova je zamena visećeg mosta preko Zapadne Morave, preko kojeg prolazi magistralni vodovod. Postavljanjem mosta, vodu sa izvorišta „Zvezdan“, dobiće još 8.000 stanovnika sa desne strane Morave.

„Uporedo s tim radimo i projekat povezivanja regionalnog vodovoda sa jezerom Ćelije, kako bi smo levu stranu Morave, odnosno 13 naseljenih mesta, u kojima živi 13.500 stanovnika, priključili na taj vodovod“, kazao je predsednik opštine Trstenik, naglašavajući da će kapacitet protoka vode biti 25 litara u sekundi. Pored putne i vodovodne infrastrukture, u Trsteniku su obnovljene tri škole, a vrednost investicija je oko 70 miliona dinara.

Ćirić kaže da su odobrena sredstva za obnovu još dve osnovne škole, a investicije će iznositi oko 100 miliona dinara. „Radimo i na obnovi predškolskih ustanova. U centralnom vrtiću u Trsteniku je ove godine predvidjena zamena krovne konstrukcije zbog priokišnjavanja. U Stopanji ćemo sagraditi i novi, a u Velikoj Drenovi će biti rekonstruisan postojeći vrtić“, rekao je Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: