Šta će biti s Putevima Srbije?

U narednih šest meseci Vlada bi trebalo da usvoji predloge o tome kako će se preduzeća "Putevi Srbije" i "Koridori Srbije" transformisati.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Odlučivaće se o tome da li doći do njihovog spajanja ili će se predložiti drugačiji model rešavanja statusa ovih preduzeća, rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kompanija "Deloitte" izabrana je na konkursu koji su sproveli Koridori Srbije, a transformacija "Puteva" je deo projekta reforme putnog sektora u Srbiji, za koji su sredstva izdvojena iz zajma Svetske banke.

Vlada Srbije se, kaže Mihajlovićeva, odlučila još prošle godine da krene u reformu "Puteva Srbije" pre nego što je izabrala konsultantsku kuću "Deloitte" za reformu Javnog preduzeća "Putevi Srbije" i tada je država, kaže, prvo želela da razgraniči šta rade "Koridori", a šta "Putevi".

"Verujem da ćemo za pola godine maksimum imati predloge, i na osnovu toga ćemo doneti odluku, ali je svakako točak reforme Puteva krenuo. Prvo smo izabrali konsultanta koji se finansira iz kredita Svetske banke. Postoji tačno utvrđeni projektni zadatak, zna se šta je nas cilj, hoćemo profitabilno razvijeno preduzeće koje može da se bavi održavanjem i izgradnjom puteva", napominje Mihajlovićeva.

Kaže da je potrebno sačekati predloge konsultantske kuće kako i na koji način će se transformisati ova dva preduzeća.

"Sačekaćemo da vidimo predloge konsultanta, a kada predlozi budu bili na stolu, donećemo odluku, javno, jasno i glasno", ističe ona i dodaje da je, kako kaže, Srbiji potrebno preduzeće koje je dovoljno osposobljeno, moderno i koje može, kaže, da se bavi održavanjem puteva, učestvuje na svetskim i domaćim tenderima.

Ne misli, objašnjava, da treba razmišljati na način koje preduzeće bi se od ova dva eventualno moglo "utopiti" u ono drugo, već da se napravi, kaže, takva organizaciona struktura preduzeća koja će biti usklađena sa svim svetskim standardima.

"Sada, u Putevima Srbije ima mnogo toga da se radi i mislim da smo sada dovoljno finansijski jaki da to možemo da radimo. Imala sam ideju pre nekoliko godina da se spoje Putevi i Koridori, a razlog zašto to nismo uradili je da se sačeka završetak Koridora 10. I evoga, tu je. Grdelička klisura je završetak i tu je kraj poslova za Koridore", objasnjava Mihajlovićeva.

Podseća da su "Putevi Srbije" pored onoga što je njihov osnovni posao, održavanje puteva prvog i drugog reda, prethodnih godina, kaže, održavali i lokalne puteve jer lokalne samouprave nisu imale novca da to samo čine.

Vesti

strana 1 od 281 idi na stranu