Rusi imaju konkurenciju, RTB Bor žele mnogi

Više rudarskih kompanija iz Rusije, Kine i Kanade ozbiljno je zainteresovano za strateško partnerstvo sa Srbijom za Rudarsko-topioničarski basen u Boru.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2017.

10:00

Rusi imaju konkurenciju, RTB Bor žele mnogi
Foto: Thinkstock

To je istakao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je za televiziju Pink rekao da se razgovara sa svima i da će strateški partner biti onaj ko Srbiji ponudi najbolje uslove i viziju koja odgovara planovima Vlade za njegov razvoj.

"Nama treba partner koji će investirati preko pola milijarde dolara u razvoj rudarskog posla. Tamo treba da se otvore novi rudnici, da se otvori novi rudnik Cerovo. Nije logično da država bude jedini investitor u rudarski sektor. Treba nam novi investitor", rekao je on.

Antić je potvrdio ranije najave da tender za prodaju RTB-a bude raspisan u prvom tromesečju iduće godine.

Podsetimo, jedan od najvećih ruskih proizvođača bakra "Rašn koper kompani" zainteresovan je za privatizaciju RTB Bora i svoje namere su zvanično obrazložili u pismima upućenim resornim ministarstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

8 h

Podeli: