"Plaćaju i 15.000 RSD, kod nas nula a ima i TV"

Jagodina -- Poljoprivrednici Jagodine ni ovog leta kada ih je zadesila katatsrofalna šuša neće ostati bez pomoći, kaže predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Marković je rekao da se poljoprivrednicima pomaže 13 godina tako što oni ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište i šume.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici, kojima je poljoprivreda jedino zanimanje, oslobođeni su plaćanja tezge na Gradskoj tržnici.

"U gradovima oko Jagodine, seljaci na Gradskim tržnicama tezge plaćaju i do 15.000 dinara, mesečno, kod nas je nula", istakao je Marković.

Kako je kazao, poljoprivrednicima na Gradskoj pijaci, izgrađen je i opremljen njasavremeniji prostor u Srbiji za prodaju mleka i mlečnih proizvoda, sa rashladnim vetrinama, televizijom... gde je sigurnost i kvalitet proizvoda na najvišem nivou i na ovim visokim temperaturama.

"U većini drugih gradova u Srbiji, videćete, mleko i mlečni proizvodi se prodaju vani, na običnim tezgama, što je neoprihvatljivo, ne samo u ovim danima visokih temperaura, već neprihvaljivo i za 21 vek", ukazao je Marković.

Marković je podsetio da se iz budžeta grada poljoprivrednicima plaća i osemenjivanje krava, a da su poljoprivrednici pomognuti i na druge, indirekte načine, kao i ostali gradjani.

Građani koji imaju preko 60 godina, ne plaćaju autobuski prevoz, prosečna cena vrtića u Jagodini je 2.700 dinara, u drugim gradovima do 10.000 mesečno. Grad o trošku budžeta šalje svakog leta oko 3.000 dece na letovanje, u Crnu Goru i Grčku...

Prema poslednjem popisu poljoprivrede, u Jagodini ima 6.358 poljoprivrednih domaćinstava, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

Vesti

strana 1 od 9234 idi na stranu