Imamo kvalitet i cene za Nemce, ali fali nam...

Beograd -- Predstavnici 10 firmi iz nemačke pokrajine Severna Rajna Vestaflija iz metalskog sektora razgovarali su u Beogradu sa potencijalnim dobavljačima iz Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Za te razgovore kvalifikovalo se 90 srpskih kompanija.

Razgovori su održani u Privrednoj komori Srbije u okviru projekta Dobavljačka incijativa nemačkih kompanija, a najavljeno je da će uskoro biti održani takvi susreti i sa dobavljačima iz prehrambenog sektora.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da firme iz Srbije mogu i cenom i kvalitetom da se takmiče sa konkurencijom.

On je ocenio da firme koje postanu dobavljači velikih kompanija moraju da ispune visoke standarde, čime podižu svoju konkurentnost za dobijanje novih poslova.

Ukazao je da velike kompanije kada se upoznaju sa radom srpskih firmi vide da naša mala i srednja preduzeća mogu da proizvedu dobru robu, jer imaju kvalitetnu radnu snagu, potencijal i kvalitet.

Ono što našim firmama nedostaje jeste rad na preuzimanju procesa koje zahtevaju ogromne kompanije, ali to se uči, a time se diže i spremnost nastupa na medjunarodnim tržištima, objasnio je on.

Za nešto manje od dva meseca, prema njegovim rečima, biće održan veliki dan dobavljača u saradnji sa nemačkom vladom u Beogradu gde će se okpuiti dobavljači celog regiona. Ukazao je da je na ranijim danima dobavljača uspešno sklopljeno mnogo partnerstava.

Projekat Dobavljačka inicijativa nemačkih kompanija iz pokrajine Severna Rajna Vestfalija organizuje Nemačko-srpska privredna komora u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Industrijsko-trgovinskom komorom grada Dortmunda, nemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), uz podršku NRW International GmbH i Evropske mreže preduzetništva.

strana 1 od 290 idi na stranu