Zastoj proizvodnje u Petrohemiji zbog remonta

Beograd -- Hemijska industrija Pančevo (HIP) Petrohemija najavila je da će od 8. do 19. oktobra privremeno obustaviti proizvodnju zbog remonta opreme u fabrici Etilen.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, zastoj u proizvodnji biće iskorišćen za sanaciju, čišćenje i remont procesne opreme, a proizvodnja će biti obustavljena i u Fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) i Fabrici polietilena niske gustine (PENG).

Dodaje se da se prilikom zaustavljanja fabrika može očekivati pojačan plamen na baklji zbog poštovanja bezbednosne procedure, a moguća je i povećana buka.

"Sve planske obaveze koje ima prema kupcima, HIP Petrohemija će nastaviti da izvršava i tokom zastoja, sa ciljem da tržište bude uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima", piše u saopštenju.

O zaustavljanju fabrika, kako se dodaje, obaveštene su sve nadležne institucije.

HIP Petrohemija navodi i da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije.

Srbija

Za evro sutra 11 para manje

Beograd -- Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto, a zvanični srednji kurs biće 123,0563 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija ponedeljak 31.10. 17:49 Komentara: 0
strana 1 od 277 idi na stranu