"Podigao sam Fidelinku na noge"

Vreme je da LDP pokaže kako treba voditi državu i privredu, a ja sam lično pokazao šta znam na primeru Fidelinke iz Subotice, kaže Čedomir Jovanović.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2014.

14:25

Default images

"Jednu fabriku koja je propadala, u kojoj radnici nisu primali plate, Fidelinku, stavio sam na noge. Tamo sada 500 ljudi, 500 porodica obezbeđuje sebi za pošten život", kazao je Jovanović u Smederevu, nakon razgovora sa radnicima koji se bave popravkom elektro-alata.

On je kazao da od reformi ne treba bežati i u njima praviti kompromise i da, ako građani hoće promene, treba da se "pozdrave" sa bivšim premijerom Ivicom Dačićem i njegovim koalicionim partnerima Jovanom Krkobabićem i Draganom Markovićem.

Predsednik LDP je ocenio da su radnici Srbije i Smedereva nekada bili simbol uspeha, a da su krivicom prethodnih vlada postali simbol teškog života, muke, strepnje i neizvesnosti, i založio se za donošenje "poštenog Zakona o radu".

"Plaše nas Zakonom o radu. Vreme je da se otvoreno kaže da je dosadašnji zakon bio zakon o neradu i da on nije štitio radnike, nego neradnike. Treba nam zakon koji će pošten rad, u poštenim uslovima, pošteno da plati", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, vlada koja bude formirana nakon parlamentarnih izbora 16. marta neće moći da pokrene privredu Smedereva i Srbije ako bude kao prethodne vlade, u kojima je "večiti ministar" bio predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: