Srbija

Ponedeljak, 23.03.2020.

09:03

NSZ: Detaljne informacije i svi obrasci na internet portalu

Od 17. marta u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje privremeno obustavljen je neposredan rad sa strankama.

Izvor: B92

NSZ: Detaljne informacije i svi obrasci na internet portalu

U cilju iznalaženja mogućnosti za najefikasnije ostvarivanje kontinuiteta u procesu rada, NZS je obavestio javnost o načinima komunikacije sa strankama.

Kako je saopšteno, prvu prijavu lica na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti treba podneti elektronskim putem; dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji sprovodiće se elektronskim putem; podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima sprovodiće se elektronskim putem; detaljne informacije i obrasci biće dostupni na internet portalu Nacionalne službe www.nsz.gov.rs od danas; svi potrebni obrasci, koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na sajtu Nacionalne službe, opcija Dokumenti, potom opcija Obrasci; pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se elektronskim putem; licima zainteresovanim za program samozapošljavanja kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u navedenom programu dostaviće se elektronskim putem prezentacija obuke "Put do uspešnog preduzetnika"; poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti.

Kontakt telefoni i imejl adrese putem kojih zainteresovana lica mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za rad filijala Nacionalne službe nalaze se na internet stranici NSZ i na ulaznim vratima svake filijale, saopšteno je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

22 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

19 h

Podeli: