Oko sveta za 1.200 evra

Beograd -- Četiri Erbasova aviona, koje je Jat iznajmio na lizing stižu u Srbiju krajem maja i već u junu biće u saobraćaju, prenose Novosti.

Izvor: Novosti
Podeli

Obuka pilota za novi tip letelice započeće, prema pisanjima, 27. aprila i trajaće 24 dana.

Da će avioni biti spremni za letnju sezonu svedoči i ugovor o zajedničkim letovima, koji je srpski avio-prevoznik potpisao u ponedeljak sa "Etihadom".

Naime, da bi kompanija iz Abu Dabija prodavala svoje karte za 23 linije u Evropi, ka kojima saobraća "Jat", avioni srpskog prevoznika moraju da ispunjavaju određene standarde. Jer, letelice u floti "Etihada" stare su u proseku tri i po godine.

Trenutno, ka destinacijama na Istoku najviše putnika iz Beograda prevozi turska nacionalna avio-kompanija "Turkiš erlajns". Takođe, tu su i "Katar" i "Flaj Dubai". Ka Americi najviše "profitira" nemačka "Lufthanza". Prema najgrubljim procenama stotinak hiljada putnika sa našeg tržišta prevozi se ovim kompanijama ka najudaljenijim destinacijama.

Na sajtu kompanije iz Abu Dabija, Beograd je već ubačen kao nova destinacija, a cena povratne karte između dva grada je oko 500 evra. Iz Beograda do Sidneja, cena povratne karte je oko 1.200 evra. Inače, avioni na liniji Beograd - Abu Dabi saobraćaće svakodnevno od 15. juna.

Ugovor o zajedničkom saobraćaju će, uz odgovarajuće zvanične dozvole, uključivati stavljanje JU koda na letove "Etihada" ka Abu Dabiju i dalje ka Bangkoku, Pekingu, Brizbejnu, Čengduu, Čikagu, Kolombu, gradu Ho Ši Min, Islamabadu, Johanesburgu, Karačiju, Kuala Lumpuru, Kuvajtu, Lahoreu, Njujorku, Melburnu, Sejšelima, Šangaju, Singapuru, Sidneju, Torontu i Vašingtonu.

Zauzvrat, "Etihad" će obeležiti svojim kodom "Jatove" letove između Beograda i Amsterdama, Atine, Berlina, Brisela, Kopenhagena, Dizeldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Istanbula, Londona, Larnake, Milana, Moskve, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Stokholma, Štutgarta, Soluna, Tivta, Beča i Ciriha.

"Jat" će svoj kod imati i na određenom broju letova, koje obavlja "Er Berlin" partner "Etihada", pre svega preko Berlina za Čikago.

strana 1 od 277 idi na stranu