Region

Utorak, 05.12.2023.

08:51

Propast, zvanično: Komšije ostale bez prve modne kuće

Prva modna kuća u BiH je zvanično ugašena.

Izvor: Capital/Bojana Ninković

Propast, zvanično: Komšije ostale bez prve modne kuće
Ilustracija: Shutterstock/Africa Studio

Okružni privredni sud u Banjaluci zaključio je stečajni postupak nad modnom kućom "Carmen-line" u stečaju jer ovo preduzeće ne raspolaže nikakvom imovinom.

Stečajni upravnik preduzeća je istakao da "Carmen line" ne poseduje nikakve nepokretnosti, da nisu vlasnici registrovanih vozila, kao i da su im obaveze veće od imovine.

Na osnovu toga je predložio sudu da zaključi stečajni postupak s obzirom na to da ne postoji mogućnost unovčavanja imovine, budući da nema stečajne mase.

Potraživanja u ovom stečajnom postupku prijavili su Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i to u iznosu od 4.627 KM, i Grad Trebinje oko 433 marke, piše Capital.

Stečaj u prvoj modnoj kući "Carmen-line" otvoren je u septembru ove godine.

Kako piše portal, propast ove modne kuće krenula je sa smrću njenog osnivača Zorislava Stojića. Posao je preuzela supruga Plamenka sa ostalim članovima porodice, ali je očigledno da je taj gubitak bio početak kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: