Mercator preuzima maloprodajne objekte Franca

Kompanije Mercator-CG i trgovinski lanac "Franca" potpisale su danas kupoprodajni ugovor.

Region

Izvor: B92.net

Sreda, 31.05.2023.

15:47

Mercator preuzima maloprodajne objekte Franca
Foto: shutterstock, Stokkete

Tim ugovorom Mercator-CG preuzima maloprodajne objekte Franca u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori.

Transakciju je prethodno odobrila Agencija za zaštitu konkurencije, a njenom realizacijom, Mercator-CG koja posluje pod brendom IDEA, jača svoju ključnu konkurentsku prednost prema potrošačima - rasprostranjenost na tržištu cele države.

Naime, trgovinski lanac u vlasništvu porodice Franca ima 67 prodavnica, a najviše ih je u Podgorici i to 13, zatim osam u Budvi i sedam u Bijelom Polju. Preuzimanjem novih prodavnica, maloprodajna mreža raste na gotovo 200 prodavnica, a s preuzimanjem 900 zaposlenih u maloprodaji France, pojačava se i značaj kompanije Mercator-CG kao jednog od najvećih poslodavaca u državi jer će nakon ove akvizicije brend IDEA ukupno zapošljavati više od 2.500 ljudi.

Mercator-CG je kao poslodavac preuzeo i sve ugovorne obaveze prema svojim novim zaposlenima.

Franca će i dalje biti prisutna na tržištu pod tim nazivom.

"Ono što je za nas najbitnije je da će svih 900 zaposlenih ostati u radnom odnosu u novoj kompaniji", kaže izvršni direktor kompanije Hilmije Franca.

Ivan Karadžić, izvršni direktor kompanije Mercator-CG je povodom zaključenja transakcije istakao kako nema sumnje da će ovo preuzimanje predstavljati još jedan snažan iskorak u ostvarenju poslovnih ciljeva.

Inače, trgovinski lanac Franca je nastao kao deo kompanije koju je porodica Franca osnovala 1990. krenuvši od nekadašnje mesne industrije "Meso-promet". Tokom proteklih 30-tak godina razvili su jednu od značajnijih proizvodno maloprodajnih kompanija na području Crne Gore, koja je imala ukupno 1.500 zaposlenih. Svoju je prepoznatljivost na tržištu Franca u velikoj meri temeljila upravo na domaćem mesu i mesnim proizvodima s vlastitih farmi, koji su osim na crnogorskom tržištu zastupljeni i na tržištu regiona i zemalja Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: