Komšijama dobar posao - Reno seli Klija

Slovenačka fabrika Revoz iz Novog Mesta trebalo bi da proizvodi više komada Renoovog novog modela Klio

Region

Izvor: B92

Subota, 14.07.2018.

11:46

Komšijama dobar posao - Reno seli Klija
(Foto: Getty images)

Novi Klio za Sloveniju je važniji od prethodnih modela, jer će se u Revozu proizvoditi od početka i Novo Mesto neće imati status pomoćne fabrike.

Revoz, koji zapošljava nešto manje od 3.400 ljudi, najveći je slovenački izvoznik, a prema nezvaničnim informacijama, peta generacija Klia je vozilo slično malom urbanom terencu, piše Poslovni dnevnik.

Planovi francuskog automobilskog diva Reno u sklopu investicionog zamaha u području električne mobilnosti su da udvostruči proizvodnju modela Zoe u svojoj najvećoj fabrici u Flinsu, tako da će i Revoz i fabrika u Bursi u Turskoj preuzeti proizvodnju Klia.

Reno ulaže oko milijardu evra u poboljšanje proizvodnje električnih vozila, a sledeće godine bi trebao da lansira novu verziju Zoe električnog automobila, što će biti prva obnova modela od 2012. kada je kao jedan od prvih komercijalnih električnih vozila izašao na saobraćajnice

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: