"Ovo nije kraj... I to na godišnjicu bombardovanja BG"

Potpredsednica Vlade Hrvatske Martina Dalić redovno je mejlovima obaveštavala članove svoje grupe, o situaciji u vezi sa usvajanjem Leks Agrokora.

Region

Izvor: B92, index.hr

Ponedeljak, 14.05.2018.

19:12

Foto: Thinkstock

Kada je usvojena deveta verzija, Dalić 31. marta obavestila je članove grupe kako je vlada usvojila Lex Agrokor, pa je zbog toga sve pozivala na večeru.

"Vlada usvojila. S obzirom na lobistički talas koji se digao danas to je jedno malo čudo. Daleko je sreda kada će biti Sabor, međutim u tom periodu Vas sve pozivam na večeru u ponedeljak ili utorak ako se iko od Vas uopšte više želi družiti sa mnom :). Koji dan Vam više odgovara?
Hvala svima, samo ne znam iz kojeg razloga imam osećaj da ovo nije kraj. :) Ostajem večni dužnik. Martina",
stoji u poruci potpredsednice vlade Martine Dalić.

"Ti si ipak naša Tačerica (Margaret Tačer)", replicirao je Ramljak na njen mejl uz prigodan smajlić.

Nastupilo je oduševljenje.

"Draga Martina, čestitke – ovo je, čini mi se, najbrža objava jednog zakona u istoriji Hrvatske. I to na godišnjicu bombardovanja Beograda i početka WW2 na ovim prostorima", napisao je Korunić iz InterCapitala. Čestitkama se pridružio i Matić iz Texo Managementa.

"A 1667. katastrofalan potres pogodio Dubrovnik!!!" napisao je Matić dok je Šavorić ostavio komentar - "Jupiiiiiiiii."

"Sve sjajne godišnjice", napisala je Dalić.

Tri dana pre ulaska Ramljaka u zgradu Agrokora članovi ove grupe zaključili su kako "sve ide kao na traci".

"Sad je red da Vlada u ponedeljak u 8.00 imenuje poverenika! A taj srećnik je…", napisao je Korunić.

Iz dokumentacije i mejlova koje poseduje Index jasno proizlazi kako su premijer Andrej Plenković i ministarka privrede Martina Dalić ne samo namerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna grupa, birana od strane Dalić, mogla da zaradi na poslovima u Agrokoru nakon 10. aprila

U toj posebnoj vladinoj radnoj grupi, kako navodi Index, bili su Ante Ramljak i Tomislav Matić kao predstavnici tada male i nepoznate konsultantske kompanije Texo Management, Matko Maravić i Tonći Korunić kao predstavnici InterCapitala, Branimir Bricelj iz tvrtke Altera Corporate Finance, Advokatsko društvo Šavorić i Partneri, tačnije advokati Boris Šavorić i njegov partner iz kancelarije Toni Smrček. Svi oni dobili su milionske angažmane u Agrokoru nakon što je jedan član te grupe, Ramljak, postao posebni vladin poverenik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: