200.000 manje: Fiksni telefoni odlaze u istoriju

Fiksni telefoni sve više odlaze u zaborav, što dokazuje i to što je broj pretplatnika ove vrste telefonije poslednjih osam godina smanjen za više od 200.000.

Region

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2019.

12:40

200.000 manje: Fiksni telefoni odlaze u istoriju
Foto: Thinkstock

"Broj pretplatničkih linija fiksne telefonske mreže u BiH u 2011. godini iznosio je 955.937. Taj broj se svake godine smanjivao, tako da je do 2018. broj pretplatnika bio manji za 204.801", za "Nezavisne novine" potvrđeno je u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH.

Oni dodaju da je primećen porast prihoda od internet usluga, te da je i upotreba mobilnih telefona znatno uticala na to da se broj pretplatnika fiksne telefonije svake godine smanjuje.

Mlađe generacije fiksne telefone gotovo da i ne koriste, ali i kod onih malo starijih skoro da izlazi iz upotrebe. Mobilni telefoni, ali i društvene mreže uticali su na to da fiksni telefoni polako odlaze u istoriju.

Stariji građani kažu da su fiksni telefoni nekad bili nezaobilazni te da je svako domaćinstvo imalo po jedan primerak u kući, kao i da se sva komunikacija na daljinu odvijala preko njega ili pisama, koja su slali putem pošte.

Fiksni telefoni se i dalje koriste, ali najviše u firmama, gde je njihova upotreba i u današnje vreme neophodna, jer se deo komunikacije sa poslovnim saradnicima i dalje obavlja na ovaj način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: