Hrvatski Dukat povlači dva proizvoda, iz prodavnica se uklanjaju i sladoledi

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede obavestilo je potrošače o povlačenju više proizvoda.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.07.2021.

20:01

Hrvatski Dukat povlači dva proizvoda, iz prodavnica se uklanjaju i sladoledi
Ilustracija: Depositphotos, gyn9037

Radi se o četiri vrste sladoleda u različitim pakovanjima, a zbog utvrđenog pesticida etilen-oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.

Ministarstvo navodi da je dobavljač Mars Hrvatska d.o.o. iz opreza opozvao proizvode Snickers xtra ice cream bar 66 g - single, Snickers ice cream bar 48g - 6 pack box, Twix ice cream bar 47g - single, Twix ice cream bar 34,2g - 6 pack box, Bounty ice cream bar 39,1g - 6 pack box i M&Ms peanut ice cream stick 62g - single, piše Večernji list.

Opozvani proizvodi različitih su datuma isteka roka i broja serije, te je uz obaveštenje objavljena i tablica opozvanih proizvoda. Proizvodi nisu u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla i o izmeni Direktive Veća 91/414/EEZ. Distributer proizvoda je Stanić d.o.o.

Ovo nisu jedini proizvodi koje je povuklo Ministarstvo iz istog razloga.

Oni su potrošače obavestili i o povlašenju proizvoda proizvođača mleka i mlečnih proizvoda Dukat iz Zagreba. Povlače se dva voćna jogurta. Reč je o Dukatos jogurtima od crne ribizle i narandža-cimet, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje.

Opozvani su Dukatos jogurt crna ribizla 150g, s rokovima trajanja: 4.avgust, 11.08, zatim 20.08. i 28.08. 2021. godine, i Dukatos jogurt narandža-cimet 150g, sa rokovima trajanja 04. avgust, 11.08, 19.08. i 28.08.2021, navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva, prenosi portal index.hr. Proizvod, kako se dodaje, takođe nije u skladu s pomenutom Uredbom Komisije (EZ) o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima, napominje Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: