Srbija 0

15.03.2024.

12:04

Više od 60 studenata započelo praksu u NIS-u

Kompanija NIS, kao jedan od poslodavaca sa najvećom ponudom prilika za mlade, pokrenula je novi program studentske prakse.

Izvor: B92.net

Više od 60 studenata započelo praksu u NIS-u
NIS

Podeli:

Program je pokrenut u saradnji sa devet fakulteta u Srbiji sa kojima kompanija neguje dugogodišnje strateško partnerstvo i trajaće dve nedelje. Osmišljen je kao poseban koncept koji izlazi u susret potrebama fakulteta, kako bi studenti na završnim godinama studija obavili obaveznu stručnu praksu od 90 sati.

NIS

U prvoj sezoni programa NIS Akademiju, kako je nazvan novi program studentske prakse, pohađa 62 studenta završnih godina ili master studija Mašinskog, Rudarsko-geološkog, Tehnološko-metalurškog, Fakulteta organizacionih nauka i Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, Ekonomskog fakulteta u Subotici, kao i Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Program studentima donosi pripremu za tržište rada, upoznavanje sa poslovanjem na terenu i nove mogućnosti za učenje i deljenje znanja. Podrazumeva i karijerno konsultovanje, radionice za pisanje CV-ja, pripreme za razgovor za posao i simulacije poslovnog intervjua. U program su uključeni i obilasci proizvodnih pogona i poslovnih objekata NIS-a, predavanja eksperata kompanije iz različitih oblasti, soft skills radionice, kao i timski rad na zadatoj studiji slučaja.

NIS

Nakon završetka NIS Akademije, svi studenti će biti uključeni u proces selekcije za osmu sezonu NIS Calling programa studentske prakse, za koju će prijave početi u aprilu. Na taj način će NIS najboljim među njima pružiti dodatnu podršku u prvim karijernim koracima i priliku da nastave saradnju sa kompanijom, imajući u vidu novu energiju i sveže ideje koje donose mlade kolege.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: