Vesti -

Davor Sakač, direktor TS Venture Fonda: "Telekom je garancija uspeha!"

Davor Sakač, direktor TS Venture Fonda, dao je intervju.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

"Najveća snaga našeg Fonda je naš osnivač Telekom Srbije, koji nam daje maksimalnu stabilnost i zbog kojeg nam se startapi masovno javljaju jer tu vide garanciju uspeha", izjavio je.

U intervjuu za RTS, Sakač je naglasio da ovaj fond za finansiranje startapova, prvi korporativni fond te vrste u ovom delu Evrope, hoće da ulaže u poslove koji će zaraditi novac, u proizvode koje će neko biti spreman da plati i da koristi.

"Mi novac ne dajemo, mi novac investiramo, a zauzvrat uzimamo određeni udeo u vlasništvu firme, pomažemo im da se dalje razvijaju i da zajedno idemo prema što većem profitu", kazao je Sakač.

Fond je fokusiran na tehnološke inovacije, na startapove iz oblasti IT-a, koji treba da nude originalne ideje sa globalnom primenom.

Kako je objasnio, mladi ljudi koji se javljaju treba da budu maksimalno posvećeni svom poslu, da su izuzetno motivisani, da znaju šta rade, zašto to rade i kako zamišljaju sa svojim proizvodom da izađu na svetsko tržište.

"Mi smo korporativni “venture” fond iza kojeg stoji Telekom Srbija, kao najveći telekomunikacioni operater u našoj zemlji i regionu, što nam daje ogromnu poslovnu stabilnost i sigurnost, a i sami startapi su prepoznali snagu i ozbiljnost Fonda baš zbog našeg osnivača Telekoma. Javljaju nam se startapovi iz Švajcarske, iz Nemačke, sa Kipra. Ceo svet je u neizvesnosti zbog ekonomske krize, a fondovi poput našeg, iza kojeg stoji jedna tako velika i uspešna kompanija, pružaju jako značajnu dozu sigurnosti i predvidivosti za poslovanje i razvoj, da će ugovoreni novac biti zaista obezbeđen", istakao je Davor Sakač.

TS Fond raspolaže petogodišnjim budžetom od 25 miliona evra, ali će sredstva za investiranje biti još veća, zbog saradnje sa drugim investitorima.

Nedavno je promovisana prva investicija, u startap OTA Sync, od ukupno 250.000 evra, od čega je TS Fond uložio 100.000 evra, a ostalo grupa andjela investitora okupljenih oko inicijative Digitalna Srbija i Startup Wise Guys Investitori iz Estonije.

Ovo je samo prvi korak u nizu investicija koje slede, a svi zainteresovani inovativni IT startapovi mogu da se jave sa svojim idejama preko internet portala TS Venture Fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.