Cene nekretnina "divljaju": Uvode novi porez

Kanadska pokrajina Britanska Kolumbija želi da uvede porez u visini do 20 odsto na prihod od prodaje stambenih nekretnina unutar dve godine od kupovine, pokazao je budžet za 2024. godinu.

Moj kvadrat

Izvor: Index

Subota, 24.02.2024.

10:29

Cene nekretnina
Ilustracija, foto: Shutterstock/KissCat

Prodavci bi plaćali porez od 20 odsto ako nekretninu prodaju u roku od 365 dana od kupovine. U drugoj godini poreska stopa spuštala bi se na nulu.

Predloženi zakon predviđa izuzeća u slučaju razvoda, smrti, invaliditeta i selidbe.

Britanska Kolumbija porezom želi da suzbije spekulacije koje mogu u kratkom roku rezultovati naglim poskupljenjem stambenih nekretnina.

Predlog mora odobriti parlament Britanske Kolumbije. Kanada je na saveznom nivou već uredila preprodaju nekretnina, u uslovima krize skupog stanovanja čiji koreni leže u snažnoj potražnji i oskudnoj ponudi pod pritiskom visokih troškova gradnje, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Opet oštro "ne" Ukrajini

Mađarska vlada će uvesti nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, saopštio je danas ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

13:36

12.4.2024.

1 d

Svet

Najavili novo snažno oružje FOTO

Britansko ministarstvo odbrane danas je najavilo da će od 2027. postavljati lasere na ratne brodove za obaranje dronova, pet godina ranije nego što se očekivalo.

15:06

12.4.2024.

1 d

Podeli: