Automobili

Utorak, 07.11.2023.

15:49

Vozite nepoznatim putevima? Waze je dobio funkciju koja će vam koristiti

Waze, aplikacija za navigaciju čiji je vlasnik Google, dobila je funkciju koja se fokusira na bezbednost i pruža vozačima informacije koje bi im mogle biti od neprocenjive važnosti pri izboru putanje.

Izvor: B92, Autoblog

Vozite nepoznatim putevima? Waze je dobio funkciju koja će vam koristiti
Foto: Profimedia

Pokrenuta je funkcija upozorenja o istoriji sudara, koja će vam poslati obaveštenje ako se vozite putem na kom je zabeležen veći broj saobraćajnih nesreća.

Na primer, kada se probližavate nekoj opasnoj krivini na kojoj je bilo dosta sudara, aplikacija će vam poslati upozorenje kako biste mogli da usporite, ili obratite posebno pažnju na bilo štašto bi vas moglo izbaciti iz koloseka.

Upozorenje stiže na osnovu izveštaja iz Waze zajednice, ali i na osnovu algoritama veštačke inteligencije, koja analizira sve okolnosti u kojima se nalazite.

Obaveštenja o saobraćajnim nesrećama neće vam se prikazati na rutama kojima svakodnevno idete, kako bi se sprečilo ometanje vozača, što znači da je ova funkcija više usmerena na one putanje kojima prvi put idete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: