Koji automobil se najčešće vidi u filmovima?

Carwow je pretraživao svetske filmske baze podataka u potrazi za automobilom koji se najviše pojavljivao u filmovima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

17:00

Koji automobil se najčešće vidi u filmovima?
Foto: Ford

Pobednik je očigledan, ali ga je teško pogoditi.

U mnogim većim bioskopskim hitovima automobil igra glavnu ili sporednu ulogu. Koji modeli se najčešće koriste? Analiza filmskih baza podataka IMDB-a i IMCDB-a pokazuje da je pobednik pomalo neugledni američki model Ford Crown Victoria, prenosi Revija HAK.

Ford je takođe marka koja se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak 10.363 primerka je prikazano u igranim filmovima – više od bilo koje druge marke automobila. Ford Crown Victoria se pojavio na ekranu ukupno 1019 puta. Razlog?

Verzija ovog Forda je bila najčešće korišćeni model policijskog automobila u Sjedinjenim Državama između 1997. i 2013. godine. Na drugom mestu je marka Chevrolet, a slede Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep.

Od nemačkih automobila, S klasa je najčešća u filmovima te se u bazama podataka pominje 758 puta. BMW serije 5 sledi na drugom mestu sa 650 filmskih pojavljivanja, a na trećem mestu je BMW serije 3 sa 642 pojavljivanja u svetskim filmskim produkcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: