Kinezi kreću u osvajanje Britanije: Stigao je ORA Funky Cat FOTO

Kineski električni model prodaje se na Ostrvu za 30-ak hiljada funti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2022.

14:15

Kinezi kreću u osvajanje Britanije: Stigao je ORA Funky Cat FOTO
Foto: Great Wall

Nakon najave da će kineski automobilski brend ORA (proizvođača Great Wall) stići na evropsko tržište, model Funky Cat počeće da se prodaje i u Velikoj Britaniji od jeseni. Početni kontiogent vozila nosi ounaku First Edition i košta od 30.495 funti.,

Iako kineski model košta više od Nissana Leaf i Minija Electric, Funky Cat First Edition je veoma dobro opremljen – već u startu ima LED farove, 18-inčne alu felne i dvobojnu farbu. Ostali detalji uključuju digitalnu instrument tablu od 10,25 inča i multimedijalni sistem sa ekranom takođe od 10,25 inča, sa funkcijama Android Auto i Apple CarPlay.
Foto: Great Wall
Prednja sedišta se podašavaju električnim komandama, a presvučena su eko-kožom. Tu je još i bežični punjač za pametne telefone, dvozonska "klima", retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem...

Što se tiče bezbednosti, postoji asortiman sistema za pomoć vozaču, uključujući adaptivni tempomat, pomoć pri zadržavanju vozila u saobraćajnoj traci i funkciju "centriranja" trake.

Elektronske sisteme asistencije čine još i praćenje vozila u "mrtvom uglu", zadnji parking senzori, sistem kamera od 360 stepeni i upozorenje na bočni saobraćaj pozadi, sa funkcijom automatskog kočenja u slučaju opasnosti.
Foto: Great Wall
Električna energija se skladišti u litijum-jonskoj bateriji od 48 kWh, koja napaja napred postavljen električni motor sa 171 KS (126 kW) i 250 Nm obrtnog momenta.

Automobil ubrzava 0-100 km/h 8,3 sekunde, pre nego što postigne maksimalnu, elektronski ograničenu brzinu od 160 km/h.

Proizvođač navodi da Funky Cat ima autonomiju od oko 310 km, mereno prema WLTP standardu.

Baterija može da se napuni 15-80% kapaciteta na punjaču od 6,6 kW za otprilike pet do šest sati. Vreme se smanjuje na tri ili četiri sata sa punjačem od 11 kW, dok brzi DC punjač od 80 kW može da izvrši isti zadatak za oko 40 minuta.
Foto: Great Wall
Foto: Great Wall
Foto: Great Wall
Foto: Great Wall
Foto: Great Wall
Foto: Great Wall

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: