Stiže Mythos – Mercedes ekskluzivniji i od Maybacha

Mercedes-Benz je najavio da će lansirati novu podmarku vozila, koja će se proizvoditi u veoma ograničenim serijama i koja bi trebalo d abude još privlačnija kolekcionarima luksuznih automobila.

Podeli
Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

Dugoročna ambicija Mercedes-Benza je da postane najvrednija marka na svetu, kada je reč o luksuznim vozilima. Potvrđeno je to ovih dana najavom da će asortiman najviše klase pod značkom trokrake zvezde biti značajno promenjen.

Luksuzni automobili Mercedesa ubuduće će se deliti u tri razreda: Top-End Luxury, Core Luxury i Entry Luxury.

Krenimo sa donjeg nivoa – Entry Luxury segment biće “ulazni” u klasu luksuznih vozila, a modeli te vrste biće vođeni konceptom VISION EQXX. Biće ih svega četiri.

Srednji razred, Core Luxury, predvodiće nova E klasa, kao i novo električno vozilo slične klase samo za kinesko tržište.

Najviši nivo luksuza, Top-End Luxury, "popunjavaće" električna limuzina EQS, njena varijanta EQS SUV, svi modeli pod markama Mercedes-AMG i Mercedes-Maybach, S klasa, G klasa te GLS.

Neki od njih dobiće i najekskluzivniji mogući tretman te će se prodavati pod markom MYTHOS Series. Biće elektrifkovani potpuno personalizovani prema željama kupaca i kao takvi će biti namenjeni isključivo kolekcionarima koji mogu i žele priuštiti izuzetno ekskluzivne modele.

Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

Mercedes Mythos se pozicionira kao podmarka za “najposvećenije entuzijaste i kolekcionare Mercedes-Benza”, a povodom najave ove serije objavljena je fotografija siluete modela koji bi trebalo da bude prvi u ponudi.

Biće to sportski dvosed kabriolet zasnovan na aktuelnom modelu Mercedes-AMG SL.

Kad je reč o dodatnoj opremi, završnoj obradi i ostalim dodacima, linija Mythos biće čak pozicionirana iznad trenutnog pojma za luksuzna vozila, Maybacha. Osim toga, proizvodiće se u još manjim serijama od Maybacha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu