KTM 490 stiže ove godine?

Glasine o novoj KTM 490 liniji kruže već godinama, a čini se da bi do kraja 2022. mogle da postanu stvarnost.

Podeli
Photo: KTM
Photo: KTM

Od austrijskog proizvođaća se očekivalo da promeni isti recept s 390 linije, tj. da donese nejked, RC sport i avanturistički dual-sport model,piše Moto-berza.com

Prema dostupnim informacijama, koje su procurile iz matične kompanije Pierer Mobiliy, nova linija će imati ukupno pet modela. Svi bi uskoro trebalo da budu predstavljenja na globalnim tržištima.

To znači da ćemo osim 490 Duke, RC 490 i 490 Adventure, imati još dva predstavnika u novoj liniji. Iako za sada nemamo više informacija, naznake sugerišu da će liniju pokretati paralelni tvin agregat, zapemine 490 kubika.

Neki izvori su spekulisali da bi „srce“ nove linije mogla da bude jedinica koju je KTM-ov partner, CFMOTO, nedavno predstavio na 450S mašini. Osim pomenutog agregata, KTM 490 linija bi trebalo da donese premijum karakteristike poput WP ogibljenja, više različitih režima vožnje, ABS-a, kontrole proklizavanja i TFT instrument table.

Ako su navodi tačini, tj. ako KTM stvarno planira da lansira novu liniju do kraja godine, trebalo bi da uskoro dobijemo više informacija. Kada se to dogodi, odmah ćemo sve podeliti s vama. Jedva čekamo da vidimo šta nam je austrijski gigant spremio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu