FIAT Tipo Cross stigao u Srbiju, zna se i cena

"Kros" verzija popularnog modela na našem tržištu se prodaje po promotivnoj ceni od 15.690 evra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.03.2021.

12:23

FIAT Tipo Cross stigao u Srbiju, zna se i cena
Foto: FIAT promo

FIAT je prošle godine restilizovao porodicu modela Tipo, koja je sada bogatija za još jednog člana - verziju Cross.

Proizvođači se poslednjih godina sve češće odlučuju da kupcima ponude "kros" varijante svojih vozila koji na klasične krosovere uglavnom podsećaju samo po ukrasnim i zaštitnim dodacima na karoseriji i, eventualno, po nešto većem odstojanju od tla (klirensu).
Foto: FIAT promo
Tipo Cross je baziran na hečbek verziji. Opremljen je modifikovanim sistemom oslanjanja koje povećava klirens vozila za 4 cm, što mu daje prednost nad regularnom varijantom Tipa u vožnji po neravnom terenu.

Kada je reč o motorizaciji, familija bazični model je pogonjen novim 3-cilindarskim 1.0 benzincem sa 100 KS (74 kW) i 190 Nm.
Foto: FIAT promo
Što se tiče dizelaša, tu je unapređeni 1.6 Multijet sa 130 KS (96 kW). Osim njega, u ponudi je i slabiji 1.3 dizel agregat od 95 KS (70 kW).

Na našem tržištu su dostupne sve tri opcije motora, kao i dva paketa opreme City Cross i Cross.

Početna promotivna cena iznosi 15.690 evra, koliko košta bazični model sa 1.0 benzincem od 100 "konja" i osnovnim City Cross paketom.
Foto: FIAT promo
Ovaj paket između ostalog obuhvata vazdušne jastuke za vozača i suvozača, kao i bočne vazdušne jastuke i "zavese", adaptivni tempomat, manuelni klima-uređaj, elektropodizače svih prozora, multimedijalni sistem Uconect sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir, LED dnevna i stop svetla, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenje na prelazak u drugu traku...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: