Petak, 19.03.2021.

12:23

FIAT Tipo Cross stigao u Srbiju, zna se i cena

Izvor: B92

FIAT Tipo Cross stigao u Srbiju, zna se i cena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Srđan BL

pre 3 godine

leptehebo
Vidim da nisi najbolje upucen, jer si umjesto MQB napisao MLB (Audijeva platrofma za uzduzne motore)...
Pasat do 3 generacije je dijelio Audi 80 platformu. Potom su 2 i 4 bili na platformi slicnoj Gofu 2... Potom su kao sto sam spomenuo 5 i 5,5 bili na Audi A4... Pasat 6 i 7 su platforma Golfa 5, a Pasat 8 je MQB koja se koristi za sve modele za napred poprecnim motorom... Ni jedan nema veze sa Golfom 4 iz 1997, kako si napisao...

bg

pre 3 godine

Ta vam cena ne pije vodu. Samo ekstremni ljubitelj Fiat automobila ce dati 15500 za ovo. Pa za te pare mozes da biras sta da pazaris i to mnooogo bolje od nabildanog Tipa. I onaj 500x je primamljiviji i jeftini i bolje opremljeniji. Za obican Tipo koji je na akciji 10.500, mogu reci da je najbolji odnos ulozenog i dobijenog.

leptehebo

pre 3 godine

@srdjanBL

U pravu si. B5 Passat je sa Audijem A4. Zato su svi ostali na istoj osnovi kao I Golfovi, od A (B) platforme za B3/B4, PQ45 zaB6/B7 do MLB platforme za B8, naravno, mdifikovane I izduzene.

kole

pre 3 godine

Fiat je cudo. Ni skupljih auta kad su novi, ni jeftinijih kad su polovni. Za ove pare koliko kosta model sa 1.6 dizelom mozes da biras izmedju Mondea, Insignije, novog Tuksona i jos nekoliko atraktivnih vozila.

Dr House

pre 3 godine

Inače je zvanična početna cena 19.500 evrića !!!! Ovo je kao promotivni popust ...hahaha. Inače doplaćije se sve i svašta. Od bilo koje boje, osim bele, pa na dalje.Sa 1.6 mjet i da nije beli , sa kamerom za vožnju unazad 25.000 +. Ala će da se naprodavaju , lele. 500 x do skoro sa mnogo boljim motorom i paketom opreme mogao da se pazari za 15-16.000

leptehebo

pre 3 godine

Vezano za platforme, ako gledamo tako onda su Passati 5, 6, I 7 pripadnici C segmenta jer su nastali na ISTOJ platformi Golfa 4 jos 1998.godine.
A takvih primera je mnogo ali to je do usteda fabrike a ne klasiranja proizvoda koji je nastao tom ustedom.
B segment je u nekim slucajevima narastao gde jenekada bio C, C segment se rastegao na 4,5 metara I to u hatch formi a nekada je to bila mera D segmenta I to kao sedan. Danas Octavia prelazi tu granicu odavno a oduvek je gurana u C segment.

KBSZ

pre 3 godine

Neverovatno je koliko ljude koji komentarišu ne interesuju činjenice, već samo šta oni misle i(li) podržavaju. Govorim o ovoj polemici B ili C segment. Fiat se opredelio da zamenu za "lineu" predstavi kao C segment jer od ukidanja modela "bravo" nema pravog predstavnika u toj klasi. Dodatno su zamutili vodu sa "hečbekom" i "SW-om", ali to ne umanjuje činjenicu da je auto razvijen na platformi B segmenta. Uostalom, jedini Fiatov auto C segmenta, nakon prestanka proizvodnje "brava" i "lanče delte", dugo je bila "alfa đulijeta" koja je takođe nedavno penzionisana. "Bravo" je, da budem još precizniji, delio platformu sa "đulijetom" i "deltom" . Da li "Tipo" koristi tu platformu - ne, već istu onu na kojoj je razvijen i 500L. Zato je i bilo pokušaja da se možda proizvodi u Srbiji. Ne znam kako bi se proizvodili na istoj traci ako ne koriste istu platformu.

Turbochargera..

pre 3 godine

Lep auto sa veoma zanimljivom cenom.
Za nekoga ko vozi uglavnom po gradu i povremeno van, ovaj 1.0 benz je idealan.
Ne treba izgubiti iz vida 4 godina garancije i “peace of mind” u tom periodu.
Dal neko zna kada ce biti na trzistu Srbije?

olo

pre 3 godine

@A, prvo moja greška, pomešao sam Kodiaka i Karoka (u glavi sam njega uporedio sa Kaskaiem). A ta akcija, pa pogledaću uzivo, znam da na internetu o tome ne govori ni jedna auto kuća koja se bavi Škodama.

olo

pre 3 godine

@a za Kodiaka je Kaskai čudovište, barem iz mog ugla, a cena, barem u salonu, je oko 25k eur.
I tu opet dolazimo do doplate bilo čega što cenu tek onda lansira u nebo.

Boki

pre 3 godine

Stigao a ni jednog u oglasima. Znači stigao 1 jedini komad možda u Bg.A to što se skoro svuda već mesec-dva već uveliko prodaje restajling model za 2021 to znači da kod nas stiže na jesen.

Kina

pre 3 godine

Dal ste slucajno videli sta kinezi prave.Na pretrazivacima ih sklanjaju i nove stvari vidis samo ako kucas marku pa neki model.Cene ce pasti kada i propadne neka euro firma i oni dodju e tu nema doplate za podizace jer ih ima i ne isplati im se da munje robota da prekida operaciju.Kao nekada japanci,sto dugmica al mi volimo golf 2 pa to ti je.Politika udruzivanja i cena ide gore to nesto ne valja.Elektricni auto 30000 to je tek prevara.Ste videli daciju ode u cenovni rang gde je nekad klot golf bio 12-13000.Slazem se da su trenutno interesantniji jaoanci ili koreanci ali kinezi ce biti hit samo kada dodju do tada dranje.Auto srednje klase sa kamatom kao necija kuca to je vec šisanje.Kazu ekologija 6+..garantujem svaki punto sa plinom manje stete pravi nego bilo koji tdi ali ...

posmatrač

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...
(Kobaja Grande, 19. mart 2021 16:04)
Ima i za 12000 sa reciklažom. Potpisujem da je unutra kvalitetniji od Tipa. Daj ovaj turbak u njega pa da ćeramo za 13000. Orange sa crnim poklopcem.
(Jare u mleku, 19. mart 2021 20:56)
Trenutno deluje kao najpovoljnija kupovina.
Tamno zeleni, sa belim krovom, baš deluje elegantno
Ne znam kakav je u vožnji i sve ostalo, ali taj je baš lep.

Pravedni

pre 3 godine

Jos jednom sam proverio, uporedio, Tipo ima bukvalno sve i svja. Neverovatno da neke opcije ne mozes ni da doplatis, ali su tu kod full opreme. Dok kod nekih poznatijih modela drugih marki, nema ni uz doplatu, a generalno je cena 4-5000 € veca.
Znam da je nekad zadnji brisac bio dodatna oprema, ali ratkapne 120€ kod Skale je pljacka. Imam utisak da uvoznik sve poskida, pa naplacuje opet. Crvena akril i teget akril 500€, sram da ih bude

Neš

pre 3 godine

A u Kragujevcu štrajk i gašenje proizvodnje. Tolika ulaganja države u proizvodnju i jeftina radna snaga a oni za uzvrat jedva da su uspeli da ispoštuju proizvodni rok jednog jedinog modela. Hvala i da mi treba vozilo tog tipa on njih sigurno da ne bih kupio.

olo

pre 3 godine

poslednjih par meseci gledam da uzmem nova kola. Budžet je 20k i malo preko. Zaključak je da je Kaskai možda taj izbor. Ima da se nađe. Ali opet to su velike pare. Gledao sam Renoe, Škode, Jeep, Fiat, Citroen, Opel...
Zaključak je ako hoću da uzmem auto oko 16k dobijam uglavnom neke klot verzije ili automobile bez rezervnog točka, patosnica ma uvek fali nešto i sve to naravno se papreno doplacuje.
Škoda je šampion dranja kože za svaki dodatak.
Gledao sam i tipa, on ima fenomen da je tabla, volan, menjač jedna klasa a ostalo dve klase ispod, za razliku od npr 500l cross koji je barem ok. Citroen 3 aircros je ispod očekivanja, opeli takodje, Reno me je zaprepastio sa onom kandzom od ručne, a ako hoćeš elektronsku onda paket iznad, a cena užas. Dacije imaju neki miris boze me sačuvaj. Posle ova dva meseca shvatio sam da autoindustrija smatra da za dvadeset hiljada eur možeš samom sebi da .... i da im vratiš kusur.

Gagi

pre 3 godine

Hmmm... Metalik oranž boja, crni plastični obrubi blatobrana, povišen klirens, oznaka "Cross"... Negde sam to već video...

Ah, da - ovde: https://www.youtube.com/watch?v=sMcHaDsrgH4

Darko

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.
(Pa, 19. mart 2021 22:02)


Sve je to samo u teoriji. U salonu ne postoji Elantra po toj ceni, navodno su sve prodali i ne znaju kada će stići nove.

ciga

pre 3 godine

@Nemanja
Šta je tu tako čudno, pa skoro svi konkurenti iz klase što Evropski što Azijski su tu negde sa cenama. Isto tako sa motorima od kosilice.

hadžija

pre 3 godine

U Mađarskoj početna cena za novi Tipo Cross 13500.
Skidaju kajmak od ranih kupaca.
Ako prođe Korona, dogodine na Sajmu u Beogradu će ga davati za 12500
(Opet ja, 20. mart 2021 09:21)
прво чекаш годину дана да му падне цена, па ондак ки за стрит верзију?
платиш, па ондак чекаш да ти га дају...

Pravedni

pre 3 godine

@ Ekonomist
Takodje sam u šokiran u vezi Škode. Kada sam video da je jedino bela po ceni iz reklame, a da nemetalik boje teget i crvenu naplacuju 500€, radio 500€ ,a zvucnici se posebno kupuju na sve to, ratkapne 120€, podizace prozora 650€, pao sam u trans.
U 21.veku, alo bre, pa gde ce Vam dusa?
Metalik boje nude po basnoslovnim cenama, haos. Škoda je jeftina samo kad je osnovna oprema. Vec sledeca oprema debelo zalazi u cenu Golfa. One cene sa zvanicnog sajta ne vaze ni u 1 salonu, uvek dodaj 900-1200€.
Na bilbordu 15.990€, u salonu za obicnu crvenu sa ratkapnama i radio aparatom jos 900€. I sad nalazite manu za Tipo Cross

Smuleco

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.
(Pa, 19. mart 2021 22:02)

U pravu si, u svim segmentima Elantra je bolja od Tipa!

Ekonomist

pre 3 godine

Oprema koju Tipo Cross nudi, kod Golfa kosta cca 22.500€, Astra 21.000€, Megane 20.800€. Sto znaci, da bi dobili neke od stavki koje su kod Tipa doatupne za 15.900€, kod konkurencije morate da doplatite do 5.000€ do 7.0000€ . Dakle cena za Tipo Cross je vise nego korektna. Razmotrite Skodu Skalu, stedi se cak i na podizacima stakala, na zvucnicima, na radio aparatu, na metalik boji, na ratkapnama, da ne govorimo o raznim bezbednosnim sistemima. Jedini auto koji moze da parira Tipu Cross je Duster

leptehebo

pre 3 godine

@zikapn

Ako Stilo nije C segment, nisu ni Golf, Astra, Focus, Auris, A3, nova A klasa I slicni. Boze, svasta cu jos ovde procitati...

gagi4

pre 3 godine

Fiat Tipo 1.6 mjt SW (karavan), sa odlicnom opremom, trenutno kosta 15290! Ja mislim da ce ta cena znacajno da ide dole, ovog Crosa, kada se pojavi. Oni uvek imaju tu neku zvanicnu cenu, a onda ide popust za reciklazu, posebna cena za flotnu prodaju itd itd.

Opet ja

pre 3 godine

U Mađarskoj početna cena za novi Tipo Cross 13500.
Skidaju kajmak od ranih kupaca.

Ako prođe Korona, dogodine na Sajmu u Beogradu će ga davati za 12500

Pravedni

pre 3 godine

Recimo Skoda Skala ogoljena bez opreme i bez ratkapni kosta vise. Ovde ipak ide premijum paket opreme. A iste su velicine.
Skala nema ni radio, a da bi imala ratkapne i radio, mora da se doplati 1400€

Lucky

pre 3 godine

Mnogo bolja vaijnta za one koji zele bas ,,tipo,,je staeija varijanta.Kod nive je cena veca za 4000e a motor balage veze nema ,3 cilindra a 105ks. Trajace manje nego ,,jugo,,. Nema motora bez 1600cm2 i 120 ks pa do 135ks maksimalno,naravno benzinski i 4 cilindra bez turba.

Vin

pre 3 godine

6,7 prosecnih zapadnjackih plata. Kredit koji se ne oseti...

Nemam sta da komentarisem Cross Tipa kada cu verovatno moci da ga kupim kada bude 10 godina star. NOV NOV NOV sa 250.000 km na satu

Razuman Srbin

pre 3 godine

Pa da li je Fiat realan?! Za te pare može da se kupi ozbiljan automobil! Ma oni su stvarno van svake realnosti. Nikakve emocije prema italijanskim automobilima tu ne mogu da pomognu.

Pa

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.

Jare u mleku

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...
(Kobaja Grande, 19. mart 2021 16:04)
Ima i za 12000 sa reciklažom. Potpisujem da je unutra kvalitetniji od Tipa. Daj ovaj turbak u njega pa da ćeramo za 13000. Orange sa crnim poklopcem.

Robi

pre 3 godine

Tipo sedan verzija je sad veoma popularan i na akciji je,kupuju ga svi poljoprivrednici,daje im osecaj velike limuzine i moci sa svih 95ks,a platise ga svega 12k eura. Eto,toliko.

Akademski gradjanin

pre 3 godine

Objektivno lep auto ovaj tipo ali samo hatch. Cross verzija mu je legla skroz ok. Ja bih ovo kupio sutra ukoliko neko nema bolji predlog za 16000...???
Ne stvarno jel ima šta objektivno bolje novo za ove pare?
(academico, 19. mart 2021 14:47)

Postovani kolega, upravo je izasao novi Citroen C4 i pocetna cena mu je 15.900 Evra. Iako za tu cenu morati da zaboravite na dodatke iz "Advanced Comfort" programa, auto je voema dobro opremljen, prelep je i dovoljno velik. Ja sam imao prethodnu verziju C4 i mogu da kazem da to vise nije Citroen iz starih prica koji se kvari i koji je skup. Ovaj novi ga nadmasuje u svemu. Pozdrav!

gagi4

pre 3 godine

samo automatik nema ni na vidiku? zasto?
(300, 19. mart 2021 14:33)

Ima, samo ide u 1.6 mjt i verovatno u neki jaci benzinac! Radi se o DDCT sa duplim kvacilom, koji vec dugo ide u Jeep, Alfu i Fiat Tipo.

AP

pre 3 godine

Vidim da se mešaju babe i žabe, Sandero Stepway je B, a Tipo C segment. Tu nema mesta ni za kakvo poredjenje.
Nije loš auto, a ni cena nije strašna, ako ga poredimo sa uporedivim modelima.

Splavar

pre 3 godine

Meni ovo sasvim ok. Za Bgd. Idealno, cena korektna. Cak bi ga rado vozio i u Majamiju kad bi ga ponudili ovde. Pa 6 godina star japanac me kostao 9k, a nije mnogo bolji od ovoga, bar ne opravdava cenu od 27k novog

s

pre 3 godine

Izgleda da vecina nije skoro kupila nov auto cim pisu da je cena previsoka. Evo vec 5-6 god. su cene drasticno porasle, pogotovu sada. To sto su nama plate male, to nije njihov problem, nego nas

Goran

pre 3 godine

Ulazna cena 15000 eura za trocilindrasa? Auto industrija bezobrazno diže cene tako da smo došli do toga da mali automobili u skupljim paketima koštaju kao početni SUV modeli do pre neke godine.

zikapn

pre 3 godine

"Proizvođači se poslednjih godina sve češće odlučuju da kupcima ponude "kros" varijante svojih vozila koji na klasične krosovere uglavnom podsećaju samo po ukrasnim i zaštitnim dodacima na karoseriji i, eventualno, po nešto većem odstojanju od tla (klirensu)"

a sta to drugo jos krosoveri imaju sto ove "cross" varijante nemaju: dakle, ukrasni plasticni dodaci, veci klirens, pogon na svim tockovima mogu da imaju i jedni i drugi..sta jos?!....pa nista, sve isto, samo je razlika u dizajnu i to je to!

jo

pre 3 godine

Ovo je usminkan model iz koga se izvlaci najvise zarade, pravo je cudo i da ga uopste nude kod nas... vise smisla bi imalo da. je. ovu sminku i malo vece odstojanje od tla poneo Tipo karavan... motori su OK, ovaj ulazni turbo je sigurno elasticniji i lepsi za voznju od starog 1.4 16v... dizeli poznati, neprevazidjeni JTD... sve u svemu kome se ovakva izvedba Tipa svidja, eto ponude ali bice. to i dosta jeftinije s vremenom- 500L Cross dizel u maltene ful opremi moze da se nadje i za 13500e...

Yamaha

pre 3 godine

Znam da se cini skupo ali cene automobila su porasle, jedna Dacia Logan u beloj boji sa 1.0 atm.motorom od 65ks kosta 10000e a ovaj auto je bolji.

ankh13

pre 3 godine

sad će da nagrnu oni novo je novo koji će da nas ubeđuju da je bolje kupiti ovo smeće nego neki bmw/audi/mercedes star 5 godina za iste pare.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...

Luka Laban

pre 3 godine

Mislim da je "klot" C4 oko 16000E Dacia Sandero Stepway je oko 12000E, sto neko vec rece, da se pravi kod nas pa da razmislim... Na kraju, ima li neko "hrabrosti" da pita mozemo li mi u Srbiji da dobijemo zeleno svetlo da sklapamo jos neki model?

Janko

pre 3 godine

Metan ili plin nema nigde. Koga još zanima dizel.Ako ste ikada kupovali nova kola znate da cene sa oglasa i kataloga nemaju veze sa realnošću.Jedina prava cena je u salonu.Mislim da je 2019 drugar kupio golf 7 dizel 1.6 sa jačim paketom za 15 soma a benzinac je bio 13 soma zaboravio sam koji motor.

maxy

pre 3 godine

да је за дизел од 130 кс па да разумем цену...
овако,хахахахахаха.....
(профа, 19. mart 2021 13:52)

Samo se ti smej. Zbog upumpavanja novca u zapadne ekonomije, ali sve strožijih eko i bezbednosnih normi, cena i novih i polovnih vozila na zapadu je otišla gore, što je dovelo do skoka cena i kod nas. Za 15k se prodaju solidno opremljeni primerci B segmenta. Dačija Sandero Stepvej se u boljim paketima opreme prodaje kod nas za 14k eura (osnovna verzija startuje od 10k). Solidno opremljeni i motorizovani automobili C segmenta su već na 20k eur.
Restilizovani Tipo u HB i sedan varijanti će biti svakako jeftiniji, ali i lošije opremljen. Drugim rečima, svet ode dalje, a mi smo i dalje zaglavili tu gde smo i bili.

ZMN

pre 3 godine

Ma najbolje da ce da vam daju dizela od 130ks za 12-13k evra. Cena je skroz pristojna ipak je ovo krosover c segmenta a nije skuplji od recimo Captura ili 2008 ili ono malog VW krosa koji su b segment. Pa sta hocete da vam plate da vozite. Ne budite smesni.

ZMN

pre 3 godine

Dodacu jednu manu, izbor motora je katastrofa, fali neki jaci dizel kao benzin sa 4 cilindra. Inace sve ostalo je super, steta sto se nece praviti kod nas.

C i n i k

pre 3 godine

Pa dobro, cena je ngde manje/vise ok za bazicni model ali misim da ce Dacia biti jeftinija i to ne malo ali opet, Fiat bi trebalo da je bolja kupovina..

odlična oprema, nezamisliva za neka i daleko skuplja vozila, a 1,6 MJ od 130 ks je verovatno trenutno najbolji dizel ta snage i/ili zapremine

pre 3 godine

A za cenu od 15.990 uz motor T3 se od opreme dobija i ovo:

Adaptivni tempomat
Autonomno kočenje City Brake assist
Automatski klima uređaj
LED prednja svetla - farovi
Svetla za maglu
Prednji parking senzori
Zadnji parking senzori
Aluminijumske Cross DIAMOND felne 17"
Elektropodesivi retrovizori sa odmrzavanjem
7" Full Color Displej - putni računar
Prednji naslon za ruku
Zadnji naslon za ruku
Vozačevo sedište podesivo u lumbalnom delu
Automatska kontrola dugih svetala
Automatko paljenje svetala - senzor tame
Automatski paljenje brisača - senzor za kišu
Zatamnjena stakla
Elektrohromatski unutrašnji retrovizor
USB port pozadi
Prednje patosnice
uzdužne krovne šine
Cross prednje i zadnje oplate
City Cross bočne sajtne
mat detalji na braniku

Yaro

pre 3 godine

"Početna promotivna cena iznosi 15.690 evra" ???
Sandero Stepway, sa sličnim motorom, ali i sa LPG uređajem košta 11.690 evra.
Da bi Tipo bio konkurentniji, ipak bi cenovno morao biti bliži Sanderu Stepway.

academico

pre 3 godine

Objektivno lep auto ovaj tipo ali samo hatch. Cross verzija mu je legla skroz ok. Ja bih ovo kupio sutra ukoliko neko nema bolji predlog za 16000...???
Ne stvarno jel ima šta objektivno bolje novo za ove pare?
Gledam šta da pazarim i izludeću više.. Nov za 15...16....polovan za 10....puče mi glava...deca jedno... Žena drugo.. a ja buljim u polovne audije i BMW kao tele.
Pomagajte ako boga znate.. Prerasla deca Jazza...tesno im pozadi.

s

pre 3 godine

Izgleda da vecina nije skoro kupila nov auto cim pisu da je cena previsoka. Evo vec 5-6 god. su cene drasticno porasle, pogotovu sada. To sto su nama plate male, to nije njihov problem, nego nas

maxy

pre 3 godine

да је за дизел од 130 кс па да разумем цену...
овако,хахахахахаха.....
(профа, 19. mart 2021 13:52)

Samo se ti smej. Zbog upumpavanja novca u zapadne ekonomije, ali sve strožijih eko i bezbednosnih normi, cena i novih i polovnih vozila na zapadu je otišla gore, što je dovelo do skoka cena i kod nas. Za 15k se prodaju solidno opremljeni primerci B segmenta. Dačija Sandero Stepvej se u boljim paketima opreme prodaje kod nas za 14k eura (osnovna verzija startuje od 10k). Solidno opremljeni i motorizovani automobili C segmenta su već na 20k eur.
Restilizovani Tipo u HB i sedan varijanti će biti svakako jeftiniji, ali i lošije opremljen. Drugim rečima, svet ode dalje, a mi smo i dalje zaglavili tu gde smo i bili.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...

ZMN

pre 3 godine

Ma najbolje da ce da vam daju dizela od 130ks za 12-13k evra. Cena je skroz pristojna ipak je ovo krosover c segmenta a nije skuplji od recimo Captura ili 2008 ili ono malog VW krosa koji su b segment. Pa sta hocete da vam plate da vozite. Ne budite smesni.

academico

pre 3 godine

Objektivno lep auto ovaj tipo ali samo hatch. Cross verzija mu je legla skroz ok. Ja bih ovo kupio sutra ukoliko neko nema bolji predlog za 16000...???
Ne stvarno jel ima šta objektivno bolje novo za ove pare?
Gledam šta da pazarim i izludeću više.. Nov za 15...16....polovan za 10....puče mi glava...deca jedno... Žena drugo.. a ja buljim u polovne audije i BMW kao tele.
Pomagajte ako boga znate.. Prerasla deca Jazza...tesno im pozadi.

Vin

pre 3 godine

6,7 prosecnih zapadnjackih plata. Kredit koji se ne oseti...

Nemam sta da komentarisem Cross Tipa kada cu verovatno moci da ga kupim kada bude 10 godina star. NOV NOV NOV sa 250.000 km na satu

Yamaha

pre 3 godine

Znam da se cini skupo ali cene automobila su porasle, jedna Dacia Logan u beloj boji sa 1.0 atm.motorom od 65ks kosta 10000e a ovaj auto je bolji.

Pravedni

pre 3 godine

@ Ekonomist
Takodje sam u šokiran u vezi Škode. Kada sam video da je jedino bela po ceni iz reklame, a da nemetalik boje teget i crvenu naplacuju 500€, radio 500€ ,a zvucnici se posebno kupuju na sve to, ratkapne 120€, podizace prozora 650€, pao sam u trans.
U 21.veku, alo bre, pa gde ce Vam dusa?
Metalik boje nude po basnoslovnim cenama, haos. Škoda je jeftina samo kad je osnovna oprema. Vec sledeca oprema debelo zalazi u cenu Golfa. One cene sa zvanicnog sajta ne vaze ni u 1 salonu, uvek dodaj 900-1200€.
Na bilbordu 15.990€, u salonu za obicnu crvenu sa ratkapnama i radio aparatom jos 900€. I sad nalazite manu za Tipo Cross

odlična oprema, nezamisliva za neka i daleko skuplja vozila, a 1,6 MJ od 130 ks je verovatno trenutno najbolji dizel ta snage i/ili zapremine

pre 3 godine

A za cenu od 15.990 uz motor T3 se od opreme dobija i ovo:

Adaptivni tempomat
Autonomno kočenje City Brake assist
Automatski klima uređaj
LED prednja svetla - farovi
Svetla za maglu
Prednji parking senzori
Zadnji parking senzori
Aluminijumske Cross DIAMOND felne 17"
Elektropodesivi retrovizori sa odmrzavanjem
7" Full Color Displej - putni računar
Prednji naslon za ruku
Zadnji naslon za ruku
Vozačevo sedište podesivo u lumbalnom delu
Automatska kontrola dugih svetala
Automatko paljenje svetala - senzor tame
Automatski paljenje brisača - senzor za kišu
Zatamnjena stakla
Elektrohromatski unutrašnji retrovizor
USB port pozadi
Prednje patosnice
uzdužne krovne šine
Cross prednje i zadnje oplate
City Cross bočne sajtne
mat detalji na braniku

Goran

pre 3 godine

Ulazna cena 15000 eura za trocilindrasa? Auto industrija bezobrazno diže cene tako da smo došli do toga da mali automobili u skupljim paketima koštaju kao početni SUV modeli do pre neke godine.

AP

pre 3 godine

Vidim da se mešaju babe i žabe, Sandero Stepway je B, a Tipo C segment. Tu nema mesta ni za kakvo poredjenje.
Nije loš auto, a ni cena nije strašna, ako ga poredimo sa uporedivim modelima.

Akademski gradjanin

pre 3 godine

Objektivno lep auto ovaj tipo ali samo hatch. Cross verzija mu je legla skroz ok. Ja bih ovo kupio sutra ukoliko neko nema bolji predlog za 16000...???
Ne stvarno jel ima šta objektivno bolje novo za ove pare?
(academico, 19. mart 2021 14:47)

Postovani kolega, upravo je izasao novi Citroen C4 i pocetna cena mu je 15.900 Evra. Iako za tu cenu morati da zaboravite na dodatke iz "Advanced Comfort" programa, auto je voema dobro opremljen, prelep je i dovoljno velik. Ja sam imao prethodnu verziju C4 i mogu da kazem da to vise nije Citroen iz starih prica koji se kvari i koji je skup. Ovaj novi ga nadmasuje u svemu. Pozdrav!

Pa

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.

Luka Laban

pre 3 godine

Mislim da je "klot" C4 oko 16000E Dacia Sandero Stepway je oko 12000E, sto neko vec rece, da se pravi kod nas pa da razmislim... Na kraju, ima li neko "hrabrosti" da pita mozemo li mi u Srbiji da dobijemo zeleno svetlo da sklapamo jos neki model?

olo

pre 3 godine

poslednjih par meseci gledam da uzmem nova kola. Budžet je 20k i malo preko. Zaključak je da je Kaskai možda taj izbor. Ima da se nađe. Ali opet to su velike pare. Gledao sam Renoe, Škode, Jeep, Fiat, Citroen, Opel...
Zaključak je ako hoću da uzmem auto oko 16k dobijam uglavnom neke klot verzije ili automobile bez rezervnog točka, patosnica ma uvek fali nešto i sve to naravno se papreno doplacuje.
Škoda je šampion dranja kože za svaki dodatak.
Gledao sam i tipa, on ima fenomen da je tabla, volan, menjač jedna klasa a ostalo dve klase ispod, za razliku od npr 500l cross koji je barem ok. Citroen 3 aircros je ispod očekivanja, opeli takodje, Reno me je zaprepastio sa onom kandzom od ručne, a ako hoćeš elektronsku onda paket iznad, a cena užas. Dacije imaju neki miris boze me sačuvaj. Posle ova dva meseca shvatio sam da autoindustrija smatra da za dvadeset hiljada eur možeš samom sebi da .... i da im vratiš kusur.

zikapn

pre 3 godine

"Proizvođači se poslednjih godina sve češće odlučuju da kupcima ponude "kros" varijante svojih vozila koji na klasične krosovere uglavnom podsećaju samo po ukrasnim i zaštitnim dodacima na karoseriji i, eventualno, po nešto većem odstojanju od tla (klirensu)"

a sta to drugo jos krosoveri imaju sto ove "cross" varijante nemaju: dakle, ukrasni plasticni dodaci, veci klirens, pogon na svim tockovima mogu da imaju i jedni i drugi..sta jos?!....pa nista, sve isto, samo je razlika u dizajnu i to je to!

Darko

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.
(Pa, 19. mart 2021 22:02)


Sve je to samo u teoriji. U salonu ne postoji Elantra po toj ceni, navodno su sve prodali i ne znaju kada će stići nove.

Jare u mleku

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...
(Kobaja Grande, 19. mart 2021 16:04)
Ima i za 12000 sa reciklažom. Potpisujem da je unutra kvalitetniji od Tipa. Daj ovaj turbak u njega pa da ćeramo za 13000. Orange sa crnim poklopcem.

gagi4

pre 3 godine

samo automatik nema ni na vidiku? zasto?
(300, 19. mart 2021 14:33)

Ima, samo ide u 1.6 mjt i verovatno u neki jaci benzinac! Radi se o DDCT sa duplim kvacilom, koji vec dugo ide u Jeep, Alfu i Fiat Tipo.

jo

pre 3 godine

Ovo je usminkan model iz koga se izvlaci najvise zarade, pravo je cudo i da ga uopste nude kod nas... vise smisla bi imalo da. je. ovu sminku i malo vece odstojanje od tla poneo Tipo karavan... motori su OK, ovaj ulazni turbo je sigurno elasticniji i lepsi za voznju od starog 1.4 16v... dizeli poznati, neprevazidjeni JTD... sve u svemu kome se ovakva izvedba Tipa svidja, eto ponude ali bice. to i dosta jeftinije s vremenom- 500L Cross dizel u maltene ful opremi moze da se nadje i za 13500e...

Ekonomist

pre 3 godine

Oprema koju Tipo Cross nudi, kod Golfa kosta cca 22.500€, Astra 21.000€, Megane 20.800€. Sto znaci, da bi dobili neke od stavki koje su kod Tipa doatupne za 15.900€, kod konkurencije morate da doplatite do 5.000€ do 7.0000€ . Dakle cena za Tipo Cross je vise nego korektna. Razmotrite Skodu Skalu, stedi se cak i na podizacima stakala, na zvucnicima, na radio aparatu, na metalik boji, na ratkapnama, da ne govorimo o raznim bezbednosnim sistemima. Jedini auto koji moze da parira Tipu Cross je Duster

leptehebo

pre 3 godine

@zikapn

Ako Stilo nije C segment, nisu ni Golf, Astra, Focus, Auris, A3, nova A klasa I slicni. Boze, svasta cu jos ovde procitati...

Yaro

pre 3 godine

"Početna promotivna cena iznosi 15.690 evra" ???
Sandero Stepway, sa sličnim motorom, ali i sa LPG uređajem košta 11.690 evra.
Da bi Tipo bio konkurentniji, ipak bi cenovno morao biti bliži Sanderu Stepway.

C i n i k

pre 3 godine

Pa dobro, cena je ngde manje/vise ok za bazicni model ali misim da ce Dacia biti jeftinija i to ne malo ali opet, Fiat bi trebalo da je bolja kupovina..

Smuleco

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.
(Pa, 19. mart 2021 22:02)

U pravu si, u svim segmentima Elantra je bolja od Tipa!

Pravedni

pre 3 godine

Recimo Skoda Skala ogoljena bez opreme i bez ratkapni kosta vise. Ovde ipak ide premijum paket opreme. A iste su velicine.
Skala nema ni radio, a da bi imala ratkapne i radio, mora da se doplati 1400€

Opet ja

pre 3 godine

U Mađarskoj početna cena za novi Tipo Cross 13500.
Skidaju kajmak od ranih kupaca.

Ako prođe Korona, dogodine na Sajmu u Beogradu će ga davati za 12500

gagi4

pre 3 godine

Fiat Tipo 1.6 mjt SW (karavan), sa odlicnom opremom, trenutno kosta 15290! Ja mislim da ce ta cena znacajno da ide dole, ovog Crosa, kada se pojavi. Oni uvek imaju tu neku zvanicnu cenu, a onda ide popust za reciklazu, posebna cena za flotnu prodaju itd itd.

Splavar

pre 3 godine

Meni ovo sasvim ok. Za Bgd. Idealno, cena korektna. Cak bi ga rado vozio i u Majamiju kad bi ga ponudili ovde. Pa 6 godina star japanac me kostao 9k, a nije mnogo bolji od ovoga, bar ne opravdava cenu od 27k novog

Razuman Srbin

pre 3 godine

Pa da li je Fiat realan?! Za te pare može da se kupi ozbiljan automobil! Ma oni su stvarno van svake realnosti. Nikakve emocije prema italijanskim automobilima tu ne mogu da pomognu.

Robi

pre 3 godine

Tipo sedan verzija je sad veoma popularan i na akciji je,kupuju ga svi poljoprivrednici,daje im osecaj velike limuzine i moci sa svih 95ks,a platise ga svega 12k eura. Eto,toliko.

ZMN

pre 3 godine

Dodacu jednu manu, izbor motora je katastrofa, fali neki jaci dizel kao benzin sa 4 cilindra. Inace sve ostalo je super, steta sto se nece praviti kod nas.

ankh13

pre 3 godine

sad će da nagrnu oni novo je novo koji će da nas ubeđuju da je bolje kupiti ovo smeće nego neki bmw/audi/mercedes star 5 godina za iste pare.

Janko

pre 3 godine

Metan ili plin nema nigde. Koga još zanima dizel.Ako ste ikada kupovali nova kola znate da cene sa oglasa i kataloga nemaju veze sa realnošću.Jedina prava cena je u salonu.Mislim da je 2019 drugar kupio golf 7 dizel 1.6 sa jačim paketom za 15 soma a benzinac je bio 13 soma zaboravio sam koji motor.

Pravedni

pre 3 godine

Jos jednom sam proverio, uporedio, Tipo ima bukvalno sve i svja. Neverovatno da neke opcije ne mozes ni da doplatis, ali su tu kod full opreme. Dok kod nekih poznatijih modela drugih marki, nema ni uz doplatu, a generalno je cena 4-5000 € veca.
Znam da je nekad zadnji brisac bio dodatna oprema, ali ratkapne 120€ kod Skale je pljacka. Imam utisak da uvoznik sve poskida, pa naplacuje opet. Crvena akril i teget akril 500€, sram da ih bude

KBSZ

pre 3 godine

Neverovatno je koliko ljude koji komentarišu ne interesuju činjenice, već samo šta oni misle i(li) podržavaju. Govorim o ovoj polemici B ili C segment. Fiat se opredelio da zamenu za "lineu" predstavi kao C segment jer od ukidanja modela "bravo" nema pravog predstavnika u toj klasi. Dodatno su zamutili vodu sa "hečbekom" i "SW-om", ali to ne umanjuje činjenicu da je auto razvijen na platformi B segmenta. Uostalom, jedini Fiatov auto C segmenta, nakon prestanka proizvodnje "brava" i "lanče delte", dugo je bila "alfa đulijeta" koja je takođe nedavno penzionisana. "Bravo" je, da budem još precizniji, delio platformu sa "đulijetom" i "deltom" . Da li "Tipo" koristi tu platformu - ne, već istu onu na kojoj je razvijen i 500L. Zato je i bilo pokušaja da se možda proizvodi u Srbiji. Ne znam kako bi se proizvodili na istoj traci ako ne koriste istu platformu.

Dr House

pre 3 godine

Inače je zvanična početna cena 19.500 evrića !!!! Ovo je kao promotivni popust ...hahaha. Inače doplaćije se sve i svašta. Od bilo koje boje, osim bele, pa na dalje.Sa 1.6 mjet i da nije beli , sa kamerom za vožnju unazad 25.000 +. Ala će da se naprodavaju , lele. 500 x do skoro sa mnogo boljim motorom i paketom opreme mogao da se pazari za 15-16.000

hadžija

pre 3 godine

U Mađarskoj početna cena za novi Tipo Cross 13500.
Skidaju kajmak od ranih kupaca.
Ako prođe Korona, dogodine na Sajmu u Beogradu će ga davati za 12500
(Opet ja, 20. mart 2021 09:21)
прво чекаш годину дана да му падне цена, па ондак ки за стрит верзију?
платиш, па ондак чекаш да ти га дају...

ciga

pre 3 godine

@Nemanja
Šta je tu tako čudno, pa skoro svi konkurenti iz klase što Evropski što Azijski su tu negde sa cenama. Isto tako sa motorima od kosilice.

Kina

pre 3 godine

Dal ste slucajno videli sta kinezi prave.Na pretrazivacima ih sklanjaju i nove stvari vidis samo ako kucas marku pa neki model.Cene ce pasti kada i propadne neka euro firma i oni dodju e tu nema doplate za podizace jer ih ima i ne isplati im se da munje robota da prekida operaciju.Kao nekada japanci,sto dugmica al mi volimo golf 2 pa to ti je.Politika udruzivanja i cena ide gore to nesto ne valja.Elektricni auto 30000 to je tek prevara.Ste videli daciju ode u cenovni rang gde je nekad klot golf bio 12-13000.Slazem se da su trenutno interesantniji jaoanci ili koreanci ali kinezi ce biti hit samo kada dodju do tada dranje.Auto srednje klase sa kamatom kao necija kuca to je vec šisanje.Kazu ekologija 6+..garantujem svaki punto sa plinom manje stete pravi nego bilo koji tdi ali ...

kole

pre 3 godine

Fiat je cudo. Ni skupljih auta kad su novi, ni jeftinijih kad su polovni. Za ove pare koliko kosta model sa 1.6 dizelom mozes da biras izmedju Mondea, Insignije, novog Tuksona i jos nekoliko atraktivnih vozila.

Lucky

pre 3 godine

Mnogo bolja vaijnta za one koji zele bas ,,tipo,,je staeija varijanta.Kod nive je cena veca za 4000e a motor balage veze nema ,3 cilindra a 105ks. Trajace manje nego ,,jugo,,. Nema motora bez 1600cm2 i 120 ks pa do 135ks maksimalno,naravno benzinski i 4 cilindra bez turba.

Turbochargera..

pre 3 godine

Lep auto sa veoma zanimljivom cenom.
Za nekoga ko vozi uglavnom po gradu i povremeno van, ovaj 1.0 benz je idealan.
Ne treba izgubiti iz vida 4 godina garancije i “peace of mind” u tom periodu.
Dal neko zna kada ce biti na trzistu Srbije?

bg

pre 3 godine

Ta vam cena ne pije vodu. Samo ekstremni ljubitelj Fiat automobila ce dati 15500 za ovo. Pa za te pare mozes da biras sta da pazaris i to mnooogo bolje od nabildanog Tipa. I onaj 500x je primamljiviji i jeftini i bolje opremljeniji. Za obican Tipo koji je na akciji 10.500, mogu reci da je najbolji odnos ulozenog i dobijenog.

Neš

pre 3 godine

A u Kragujevcu štrajk i gašenje proizvodnje. Tolika ulaganja države u proizvodnju i jeftina radna snaga a oni za uzvrat jedva da su uspeli da ispoštuju proizvodni rok jednog jedinog modela. Hvala i da mi treba vozilo tog tipa on njih sigurno da ne bih kupio.

Boki

pre 3 godine

Stigao a ni jednog u oglasima. Znači stigao 1 jedini komad možda u Bg.A to što se skoro svuda već mesec-dva već uveliko prodaje restajling model za 2021 to znači da kod nas stiže na jesen.

posmatrač

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...
(Kobaja Grande, 19. mart 2021 16:04)
Ima i za 12000 sa reciklažom. Potpisujem da je unutra kvalitetniji od Tipa. Daj ovaj turbak u njega pa da ćeramo za 13000. Orange sa crnim poklopcem.
(Jare u mleku, 19. mart 2021 20:56)
Trenutno deluje kao najpovoljnija kupovina.
Tamno zeleni, sa belim krovom, baš deluje elegantno
Ne znam kakav je u vožnji i sve ostalo, ali taj je baš lep.

olo

pre 3 godine

@a za Kodiaka je Kaskai čudovište, barem iz mog ugla, a cena, barem u salonu, je oko 25k eur.
I tu opet dolazimo do doplate bilo čega što cenu tek onda lansira u nebo.

leptehebo

pre 3 godine

Vezano za platforme, ako gledamo tako onda su Passati 5, 6, I 7 pripadnici C segmenta jer su nastali na ISTOJ platformi Golfa 4 jos 1998.godine.
A takvih primera je mnogo ali to je do usteda fabrike a ne klasiranja proizvoda koji je nastao tom ustedom.
B segment je u nekim slucajevima narastao gde jenekada bio C, C segment se rastegao na 4,5 metara I to u hatch formi a nekada je to bila mera D segmenta I to kao sedan. Danas Octavia prelazi tu granicu odavno a oduvek je gurana u C segment.

Gagi

pre 3 godine

Hmmm... Metalik oranž boja, crni plastični obrubi blatobrana, povišen klirens, oznaka "Cross"... Negde sam to već video...

Ah, da - ovde: https://www.youtube.com/watch?v=sMcHaDsrgH4

leptehebo

pre 3 godine

@srdjanBL

U pravu si. B5 Passat je sa Audijem A4. Zato su svi ostali na istoj osnovi kao I Golfovi, od A (B) platforme za B3/B4, PQ45 zaB6/B7 do MLB platforme za B8, naravno, mdifikovane I izduzene.

Srđan BL

pre 3 godine

leptehebo
Vidim da nisi najbolje upucen, jer si umjesto MQB napisao MLB (Audijeva platrofma za uzduzne motore)...
Pasat do 3 generacije je dijelio Audi 80 platformu. Potom su 2 i 4 bili na platformi slicnoj Gofu 2... Potom su kao sto sam spomenuo 5 i 5,5 bili na Audi A4... Pasat 6 i 7 su platforma Golfa 5, a Pasat 8 je MQB koja se koristi za sve modele za napred poprecnim motorom... Ni jedan nema veze sa Golfom 4 iz 1997, kako si napisao...

olo

pre 3 godine

@A, prvo moja greška, pomešao sam Kodiaka i Karoka (u glavi sam njega uporedio sa Kaskaiem). A ta akcija, pa pogledaću uzivo, znam da na internetu o tome ne govori ni jedna auto kuća koja se bavi Škodama.

ankh13

pre 3 godine

sad će da nagrnu oni novo je novo koji će da nas ubeđuju da je bolje kupiti ovo smeće nego neki bmw/audi/mercedes star 5 godina za iste pare.

Razuman Srbin

pre 3 godine

Pa da li je Fiat realan?! Za te pare može da se kupi ozbiljan automobil! Ma oni su stvarno van svake realnosti. Nikakve emocije prema italijanskim automobilima tu ne mogu da pomognu.

Robi

pre 3 godine

Tipo sedan verzija je sad veoma popularan i na akciji je,kupuju ga svi poljoprivrednici,daje im osecaj velike limuzine i moci sa svih 95ks,a platise ga svega 12k eura. Eto,toliko.

Yaro

pre 3 godine

"Početna promotivna cena iznosi 15.690 evra" ???
Sandero Stepway, sa sličnim motorom, ali i sa LPG uređajem košta 11.690 evra.
Da bi Tipo bio konkurentniji, ipak bi cenovno morao biti bliži Sanderu Stepway.

Janko

pre 3 godine

Metan ili plin nema nigde. Koga još zanima dizel.Ako ste ikada kupovali nova kola znate da cene sa oglasa i kataloga nemaju veze sa realnošću.Jedina prava cena je u salonu.Mislim da je 2019 drugar kupio golf 7 dizel 1.6 sa jačim paketom za 15 soma a benzinac je bio 13 soma zaboravio sam koji motor.

Akademski gradjanin

pre 3 godine

Objektivno lep auto ovaj tipo ali samo hatch. Cross verzija mu je legla skroz ok. Ja bih ovo kupio sutra ukoliko neko nema bolji predlog za 16000...???
Ne stvarno jel ima šta objektivno bolje novo za ove pare?
(academico, 19. mart 2021 14:47)

Postovani kolega, upravo je izasao novi Citroen C4 i pocetna cena mu je 15.900 Evra. Iako za tu cenu morati da zaboravite na dodatke iz "Advanced Comfort" programa, auto je voema dobro opremljen, prelep je i dovoljno velik. Ja sam imao prethodnu verziju C4 i mogu da kazem da to vise nije Citroen iz starih prica koji se kvari i koji je skup. Ovaj novi ga nadmasuje u svemu. Pozdrav!

Lucky

pre 3 godine

Mnogo bolja vaijnta za one koji zele bas ,,tipo,,je staeija varijanta.Kod nive je cena veca za 4000e a motor balage veze nema ,3 cilindra a 105ks. Trajace manje nego ,,jugo,,. Nema motora bez 1600cm2 i 120 ks pa do 135ks maksimalno,naravno benzinski i 4 cilindra bez turba.

ZMN

pre 3 godine

Ma najbolje da ce da vam daju dizela od 130ks za 12-13k evra. Cena je skroz pristojna ipak je ovo krosover c segmenta a nije skuplji od recimo Captura ili 2008 ili ono malog VW krosa koji su b segment. Pa sta hocete da vam plate da vozite. Ne budite smesni.

ZMN

pre 3 godine

Dodacu jednu manu, izbor motora je katastrofa, fali neki jaci dizel kao benzin sa 4 cilindra. Inace sve ostalo je super, steta sto se nece praviti kod nas.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...

Pa

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.

Smuleco

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.
(Pa, 19. mart 2021 22:02)

U pravu si, u svim segmentima Elantra je bolja od Tipa!

Jare u mleku

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...
(Kobaja Grande, 19. mart 2021 16:04)
Ima i za 12000 sa reciklažom. Potpisujem da je unutra kvalitetniji od Tipa. Daj ovaj turbak u njega pa da ćeramo za 13000. Orange sa crnim poklopcem.

academico

pre 3 godine

Objektivno lep auto ovaj tipo ali samo hatch. Cross verzija mu je legla skroz ok. Ja bih ovo kupio sutra ukoliko neko nema bolji predlog za 16000...???
Ne stvarno jel ima šta objektivno bolje novo za ove pare?
Gledam šta da pazarim i izludeću više.. Nov za 15...16....polovan za 10....puče mi glava...deca jedno... Žena drugo.. a ja buljim u polovne audije i BMW kao tele.
Pomagajte ako boga znate.. Prerasla deca Jazza...tesno im pozadi.

Splavar

pre 3 godine

Meni ovo sasvim ok. Za Bgd. Idealno, cena korektna. Cak bi ga rado vozio i u Majamiju kad bi ga ponudili ovde. Pa 6 godina star japanac me kostao 9k, a nije mnogo bolji od ovoga, bar ne opravdava cenu od 27k novog

Ekonomist

pre 3 godine

Oprema koju Tipo Cross nudi, kod Golfa kosta cca 22.500€, Astra 21.000€, Megane 20.800€. Sto znaci, da bi dobili neke od stavki koje su kod Tipa doatupne za 15.900€, kod konkurencije morate da doplatite do 5.000€ do 7.0000€ . Dakle cena za Tipo Cross je vise nego korektna. Razmotrite Skodu Skalu, stedi se cak i na podizacima stakala, na zvucnicima, na radio aparatu, na metalik boji, na ratkapnama, da ne govorimo o raznim bezbednosnim sistemima. Jedini auto koji moze da parira Tipu Cross je Duster

Turbochargera..

pre 3 godine

Lep auto sa veoma zanimljivom cenom.
Za nekoga ko vozi uglavnom po gradu i povremeno van, ovaj 1.0 benz je idealan.
Ne treba izgubiti iz vida 4 godina garancije i “peace of mind” u tom periodu.
Dal neko zna kada ce biti na trzistu Srbije?

Goran

pre 3 godine

Ulazna cena 15000 eura za trocilindrasa? Auto industrija bezobrazno diže cene tako da smo došli do toga da mali automobili u skupljim paketima koštaju kao početni SUV modeli do pre neke godine.

s

pre 3 godine

Izgleda da vecina nije skoro kupila nov auto cim pisu da je cena previsoka. Evo vec 5-6 god. su cene drasticno porasle, pogotovu sada. To sto su nama plate male, to nije njihov problem, nego nas

AP

pre 3 godine

Vidim da se mešaju babe i žabe, Sandero Stepway je B, a Tipo C segment. Tu nema mesta ni za kakvo poredjenje.
Nije loš auto, a ni cena nije strašna, ako ga poredimo sa uporedivim modelima.

odlična oprema, nezamisliva za neka i daleko skuplja vozila, a 1,6 MJ od 130 ks je verovatno trenutno najbolji dizel ta snage i/ili zapremine

pre 3 godine

A za cenu od 15.990 uz motor T3 se od opreme dobija i ovo:

Adaptivni tempomat
Autonomno kočenje City Brake assist
Automatski klima uređaj
LED prednja svetla - farovi
Svetla za maglu
Prednji parking senzori
Zadnji parking senzori
Aluminijumske Cross DIAMOND felne 17"
Elektropodesivi retrovizori sa odmrzavanjem
7" Full Color Displej - putni računar
Prednji naslon za ruku
Zadnji naslon za ruku
Vozačevo sedište podesivo u lumbalnom delu
Automatska kontrola dugih svetala
Automatko paljenje svetala - senzor tame
Automatski paljenje brisača - senzor za kišu
Zatamnjena stakla
Elektrohromatski unutrašnji retrovizor
USB port pozadi
Prednje patosnice
uzdužne krovne šine
Cross prednje i zadnje oplate
City Cross bočne sajtne
mat detalji na braniku

olo

pre 3 godine

@a za Kodiaka je Kaskai čudovište, barem iz mog ugla, a cena, barem u salonu, je oko 25k eur.
I tu opet dolazimo do doplate bilo čega što cenu tek onda lansira u nebo.

C i n i k

pre 3 godine

Pa dobro, cena je ngde manje/vise ok za bazicni model ali misim da ce Dacia biti jeftinija i to ne malo ali opet, Fiat bi trebalo da je bolja kupovina..

Luka Laban

pre 3 godine

Mislim da je "klot" C4 oko 16000E Dacia Sandero Stepway je oko 12000E, sto neko vec rece, da se pravi kod nas pa da razmislim... Na kraju, ima li neko "hrabrosti" da pita mozemo li mi u Srbiji da dobijemo zeleno svetlo da sklapamo jos neki model?

Gagi

pre 3 godine

Hmmm... Metalik oranž boja, crni plastični obrubi blatobrana, povišen klirens, oznaka "Cross"... Negde sam to već video...

Ah, da - ovde: https://www.youtube.com/watch?v=sMcHaDsrgH4

zikapn

pre 3 godine

"Proizvođači se poslednjih godina sve češće odlučuju da kupcima ponude "kros" varijante svojih vozila koji na klasične krosovere uglavnom podsećaju samo po ukrasnim i zaštitnim dodacima na karoseriji i, eventualno, po nešto većem odstojanju od tla (klirensu)"

a sta to drugo jos krosoveri imaju sto ove "cross" varijante nemaju: dakle, ukrasni plasticni dodaci, veci klirens, pogon na svim tockovima mogu da imaju i jedni i drugi..sta jos?!....pa nista, sve isto, samo je razlika u dizajnu i to je to!

Pravedni

pre 3 godine

@ Ekonomist
Takodje sam u šokiran u vezi Škode. Kada sam video da je jedino bela po ceni iz reklame, a da nemetalik boje teget i crvenu naplacuju 500€, radio 500€ ,a zvucnici se posebno kupuju na sve to, ratkapne 120€, podizace prozora 650€, pao sam u trans.
U 21.veku, alo bre, pa gde ce Vam dusa?
Metalik boje nude po basnoslovnim cenama, haos. Škoda je jeftina samo kad je osnovna oprema. Vec sledeca oprema debelo zalazi u cenu Golfa. One cene sa zvanicnog sajta ne vaze ni u 1 salonu, uvek dodaj 900-1200€.
Na bilbordu 15.990€, u salonu za obicnu crvenu sa ratkapnama i radio aparatom jos 900€. I sad nalazite manu za Tipo Cross

leptehebo

pre 3 godine

Vezano za platforme, ako gledamo tako onda su Passati 5, 6, I 7 pripadnici C segmenta jer su nastali na ISTOJ platformi Golfa 4 jos 1998.godine.
A takvih primera je mnogo ali to je do usteda fabrike a ne klasiranja proizvoda koji je nastao tom ustedom.
B segment je u nekim slucajevima narastao gde jenekada bio C, C segment se rastegao na 4,5 metara I to u hatch formi a nekada je to bila mera D segmenta I to kao sedan. Danas Octavia prelazi tu granicu odavno a oduvek je gurana u C segment.

Yamaha

pre 3 godine

Znam da se cini skupo ali cene automobila su porasle, jedna Dacia Logan u beloj boji sa 1.0 atm.motorom od 65ks kosta 10000e a ovaj auto je bolji.

Vin

pre 3 godine

6,7 prosecnih zapadnjackih plata. Kredit koji se ne oseti...

Nemam sta da komentarisem Cross Tipa kada cu verovatno moci da ga kupim kada bude 10 godina star. NOV NOV NOV sa 250.000 km na satu

maxy

pre 3 godine

да је за дизел од 130 кс па да разумем цену...
овако,хахахахахаха.....
(профа, 19. mart 2021 13:52)

Samo se ti smej. Zbog upumpavanja novca u zapadne ekonomije, ali sve strožijih eko i bezbednosnih normi, cena i novih i polovnih vozila na zapadu je otišla gore, što je dovelo do skoka cena i kod nas. Za 15k se prodaju solidno opremljeni primerci B segmenta. Dačija Sandero Stepvej se u boljim paketima opreme prodaje kod nas za 14k eura (osnovna verzija startuje od 10k). Solidno opremljeni i motorizovani automobili C segmenta su već na 20k eur.
Restilizovani Tipo u HB i sedan varijanti će biti svakako jeftiniji, ali i lošije opremljen. Drugim rečima, svet ode dalje, a mi smo i dalje zaglavili tu gde smo i bili.

Opet ja

pre 3 godine

U Mađarskoj početna cena za novi Tipo Cross 13500.
Skidaju kajmak od ranih kupaca.

Ako prođe Korona, dogodine na Sajmu u Beogradu će ga davati za 12500

Kina

pre 3 godine

Dal ste slucajno videli sta kinezi prave.Na pretrazivacima ih sklanjaju i nove stvari vidis samo ako kucas marku pa neki model.Cene ce pasti kada i propadne neka euro firma i oni dodju e tu nema doplate za podizace jer ih ima i ne isplati im se da munje robota da prekida operaciju.Kao nekada japanci,sto dugmica al mi volimo golf 2 pa to ti je.Politika udruzivanja i cena ide gore to nesto ne valja.Elektricni auto 30000 to je tek prevara.Ste videli daciju ode u cenovni rang gde je nekad klot golf bio 12-13000.Slazem se da su trenutno interesantniji jaoanci ili koreanci ali kinezi ce biti hit samo kada dodju do tada dranje.Auto srednje klase sa kamatom kao necija kuca to je vec šisanje.Kazu ekologija 6+..garantujem svaki punto sa plinom manje stete pravi nego bilo koji tdi ali ...

kole

pre 3 godine

Fiat je cudo. Ni skupljih auta kad su novi, ni jeftinijih kad su polovni. Za ove pare koliko kosta model sa 1.6 dizelom mozes da biras izmedju Mondea, Insignije, novog Tuksona i jos nekoliko atraktivnih vozila.

jo

pre 3 godine

Ovo je usminkan model iz koga se izvlaci najvise zarade, pravo je cudo i da ga uopste nude kod nas... vise smisla bi imalo da. je. ovu sminku i malo vece odstojanje od tla poneo Tipo karavan... motori su OK, ovaj ulazni turbo je sigurno elasticniji i lepsi za voznju od starog 1.4 16v... dizeli poznati, neprevazidjeni JTD... sve u svemu kome se ovakva izvedba Tipa svidja, eto ponude ali bice. to i dosta jeftinije s vremenom- 500L Cross dizel u maltene ful opremi moze da se nadje i za 13500e...

Darko

pre 3 godine

Aktuelne cene Elantra, 1.6 atmosferski, 127 ks, 6 brzina manuelni,
14.490 comfort, 15.490 style, 16.290 premium paketi. I prvi je vrlo izdašan, nema boljeg za taj novac. Po mom mišljenju je i lepa limuzina.
(Pa, 19. mart 2021 22:02)


Sve je to samo u teoriji. U salonu ne postoji Elantra po toj ceni, navodno su sve prodali i ne znaju kada će stići nove.

gagi4

pre 3 godine

samo automatik nema ni na vidiku? zasto?
(300, 19. mart 2021 14:33)

Ima, samo ide u 1.6 mjt i verovatno u neki jaci benzinac! Radi se o DDCT sa duplim kvacilom, koji vec dugo ide u Jeep, Alfu i Fiat Tipo.

Pravedni

pre 3 godine

Recimo Skoda Skala ogoljena bez opreme i bez ratkapni kosta vise. Ovde ipak ide premijum paket opreme. A iste su velicine.
Skala nema ni radio, a da bi imala ratkapne i radio, mora da se doplati 1400€

hadžija

pre 3 godine

U Mađarskoj početna cena za novi Tipo Cross 13500.
Skidaju kajmak od ranih kupaca.
Ako prođe Korona, dogodine na Sajmu u Beogradu će ga davati za 12500
(Opet ja, 20. mart 2021 09:21)
прво чекаш годину дана да му падне цена, па ондак ки за стрит верзију?
платиш, па ондак чекаш да ти га дају...

ciga

pre 3 godine

@Nemanja
Šta je tu tako čudno, pa skoro svi konkurenti iz klase što Evropski što Azijski su tu negde sa cenama. Isto tako sa motorima od kosilice.

olo

pre 3 godine

poslednjih par meseci gledam da uzmem nova kola. Budžet je 20k i malo preko. Zaključak je da je Kaskai možda taj izbor. Ima da se nađe. Ali opet to su velike pare. Gledao sam Renoe, Škode, Jeep, Fiat, Citroen, Opel...
Zaključak je ako hoću da uzmem auto oko 16k dobijam uglavnom neke klot verzije ili automobile bez rezervnog točka, patosnica ma uvek fali nešto i sve to naravno se papreno doplacuje.
Škoda je šampion dranja kože za svaki dodatak.
Gledao sam i tipa, on ima fenomen da je tabla, volan, menjač jedna klasa a ostalo dve klase ispod, za razliku od npr 500l cross koji je barem ok. Citroen 3 aircros je ispod očekivanja, opeli takodje, Reno me je zaprepastio sa onom kandzom od ručne, a ako hoćeš elektronsku onda paket iznad, a cena užas. Dacije imaju neki miris boze me sačuvaj. Posle ova dva meseca shvatio sam da autoindustrija smatra da za dvadeset hiljada eur možeš samom sebi da .... i da im vratiš kusur.

Pravedni

pre 3 godine

Jos jednom sam proverio, uporedio, Tipo ima bukvalno sve i svja. Neverovatno da neke opcije ne mozes ni da doplatis, ali su tu kod full opreme. Dok kod nekih poznatijih modela drugih marki, nema ni uz doplatu, a generalno je cena 4-5000 € veca.
Znam da je nekad zadnji brisac bio dodatna oprema, ali ratkapne 120€ kod Skale je pljacka. Imam utisak da uvoznik sve poskida, pa naplacuje opet. Crvena akril i teget akril 500€, sram da ih bude

olo

pre 3 godine

@A, prvo moja greška, pomešao sam Kodiaka i Karoka (u glavi sam njega uporedio sa Kaskaiem). A ta akcija, pa pogledaću uzivo, znam da na internetu o tome ne govori ni jedna auto kuća koja se bavi Škodama.

Dr House

pre 3 godine

Inače je zvanična početna cena 19.500 evrića !!!! Ovo je kao promotivni popust ...hahaha. Inače doplaćije se sve i svašta. Od bilo koje boje, osim bele, pa na dalje.Sa 1.6 mjet i da nije beli , sa kamerom za vožnju unazad 25.000 +. Ala će da se naprodavaju , lele. 500 x do skoro sa mnogo boljim motorom i paketom opreme mogao da se pazari za 15-16.000

gagi4

pre 3 godine

Fiat Tipo 1.6 mjt SW (karavan), sa odlicnom opremom, trenutno kosta 15290! Ja mislim da ce ta cena znacajno da ide dole, ovog Crosa, kada se pojavi. Oni uvek imaju tu neku zvanicnu cenu, a onda ide popust za reciklazu, posebna cena za flotnu prodaju itd itd.

Boki

pre 3 godine

Stigao a ni jednog u oglasima. Znači stigao 1 jedini komad možda u Bg.A to što se skoro svuda već mesec-dva već uveliko prodaje restajling model za 2021 to znači da kod nas stiže na jesen.

leptehebo

pre 3 godine

@zikapn

Ako Stilo nije C segment, nisu ni Golf, Astra, Focus, Auris, A3, nova A klasa I slicni. Boze, svasta cu jos ovde procitati...

Neš

pre 3 godine

A u Kragujevcu štrajk i gašenje proizvodnje. Tolika ulaganja države u proizvodnju i jeftina radna snaga a oni za uzvrat jedva da su uspeli da ispoštuju proizvodni rok jednog jedinog modela. Hvala i da mi treba vozilo tog tipa on njih sigurno da ne bih kupio.

posmatrač

pre 3 godine

Obican model Tipo Street 12.000eur, a Cross 16.000? Dodatnuh 4.000eur?? Sa "celih" 100ks???
Kragujevacki Fiat 500L Cross je svega 12.500eur i trenutno najbolja kupovina u kategoriji CityCross modela. Pobednik. Jos ako nadjes narandzastog...
(Kobaja Grande, 19. mart 2021 16:04)
Ima i za 12000 sa reciklažom. Potpisujem da je unutra kvalitetniji od Tipa. Daj ovaj turbak u njega pa da ćeramo za 13000. Orange sa crnim poklopcem.
(Jare u mleku, 19. mart 2021 20:56)
Trenutno deluje kao najpovoljnija kupovina.
Tamno zeleni, sa belim krovom, baš deluje elegantno
Ne znam kakav je u vožnji i sve ostalo, ali taj je baš lep.

KBSZ

pre 3 godine

Neverovatno je koliko ljude koji komentarišu ne interesuju činjenice, već samo šta oni misle i(li) podržavaju. Govorim o ovoj polemici B ili C segment. Fiat se opredelio da zamenu za "lineu" predstavi kao C segment jer od ukidanja modela "bravo" nema pravog predstavnika u toj klasi. Dodatno su zamutili vodu sa "hečbekom" i "SW-om", ali to ne umanjuje činjenicu da je auto razvijen na platformi B segmenta. Uostalom, jedini Fiatov auto C segmenta, nakon prestanka proizvodnje "brava" i "lanče delte", dugo je bila "alfa đulijeta" koja je takođe nedavno penzionisana. "Bravo" je, da budem još precizniji, delio platformu sa "đulijetom" i "deltom" . Da li "Tipo" koristi tu platformu - ne, već istu onu na kojoj je razvijen i 500L. Zato je i bilo pokušaja da se možda proizvodi u Srbiji. Ne znam kako bi se proizvodili na istoj traci ako ne koriste istu platformu.

bg

pre 3 godine

Ta vam cena ne pije vodu. Samo ekstremni ljubitelj Fiat automobila ce dati 15500 za ovo. Pa za te pare mozes da biras sta da pazaris i to mnooogo bolje od nabildanog Tipa. I onaj 500x je primamljiviji i jeftini i bolje opremljeniji. Za obican Tipo koji je na akciji 10.500, mogu reci da je najbolji odnos ulozenog i dobijenog.

leptehebo

pre 3 godine

@srdjanBL

U pravu si. B5 Passat je sa Audijem A4. Zato su svi ostali na istoj osnovi kao I Golfovi, od A (B) platforme za B3/B4, PQ45 zaB6/B7 do MLB platforme za B8, naravno, mdifikovane I izduzene.

Srđan BL

pre 3 godine

leptehebo
Vidim da nisi najbolje upucen, jer si umjesto MQB napisao MLB (Audijeva platrofma za uzduzne motore)...
Pasat do 3 generacije je dijelio Audi 80 platformu. Potom su 2 i 4 bili na platformi slicnoj Gofu 2... Potom su kao sto sam spomenuo 5 i 5,5 bili na Audi A4... Pasat 6 i 7 su platforma Golfa 5, a Pasat 8 je MQB koja se koristi za sve modele za napred poprecnim motorom... Ni jedan nema veze sa Golfom 4 iz 1997, kako si napisao...